Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Ford Focus 2023

În 1998 Ford se pregătea sa lanseze noul model compact care nu avea sa se mai numească Escort, deși acest nume avusese mult succes. După ceva dezbateri, numele ales a fost „Focus”. Niște domni de la o revista din,Germania au aflat acest lucru și l-au amenințat pe constructorul auto ca nu are voie să folosească același nume precum publicația lor – Focus. După un telefon și niște donații generoase mai târziu, disputa a fost rezolvata și Rose Mary Farenden, femeia ce conducea proiectul Ford Focus a reușit să-și vadă creația lansată pe piața cu un succes răsunător.

Azi conducem Ford Focus pentru probabil ultima oara, întrucât constructorul nu va oferi acestui model o noua generație. Ford a anunțat că până în 2025, Focus va ieși din producție. Aceasta rețetă de succes care și-a început viața ca mașina anului 1999 nu mai are loc în viețile cumpărătorilor din zilele noastre. Spatiile de stocare sunt ample, portbagajul de 392 litri este încăpător iar cu 4 persoane mașina nu se chinuie, deși sub capotă se află un 1.0.

1.0 turbo, mild hibrid, 155 cai putere, 190 Nm cuplu și 0-100 în 8.4 secunde. Cum se poate asta? Cutia automată în 7 rapoarte și motorul electric de 16 cai putere integrat în transmisie. Nu cred că un dublu ambreiaj își are locul aici acest tip de cutie vrea sa accelereze, dar în trafic greu poți simți că smucește. Cel mai rău e când parchezi și selectezi D și R rapid.

Acestea fiind zise, îmi place suspensia acestei mașini, e confortabila în oraș, dar având o masa de 1300 kg, e și distractivă la drum întins și pe viraje. Ford Focus nu iese din producție pentru că este o mașină greșită, ci pentru că nu mai vor cumpărătorii hatchback-uri. Ford focus și-a făcut treaba, dar acum trebuie să ne părăsească. După ani și ani, acest model iese din viețile noastre, așa cum ne așteptam să o și facă. Prețul acestui model Focus Titanium X cu toate opționale este 33.000 euro cu TVA inclus. Odihnește-te, bătrâne, ți-ai făcut datoria.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook