Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive BMW X5M 2024

BMW X5M Competition este un SAV care în mod constant provoacă legile fizicii la duel și câștigă. Acesta este primul model M cu sistem de propulsie mild hybrid! Impozitul? In funcție de județ, poate fi cu până la 50% mai mic decât ar fi impozitul calculat strict pentru această cilindree. Sub capotă regăsim un 4.4 V8, twin power turbo, ce dezvoltă 625 cai putere și 750 Nm cuplu, 3.9 secunde 0-100. Și știți ce? Ce v-am zis eu acum nu e cea mai impresionantă parte din această mașină.
Sistemul de frânare consider că este cel mai impresionant, având în vedere că mașina are 2400 kg. X5M are frâne M de tip compozit. Frânele de tip compozit au un mare bonus și anume reducerea masei nesuspendate. Dacă ai merge cu mașina asta și ai fi nevoit să frânezi brusc, nu ți-ai da seama că are 2.4 tone. La fel cum nu ți-ai da seama de masa aceasta și când ești pe viraje.

Dacă vrei cel mai inconfortabil X5, ia-ți M-ul. Suspensia adaptivă M are un singur scop – să utilizeze amortizoarele controlate electronic pentru a diminua ruliul. Și știți care e treaba? Funcționează. Anvelopele 315/30 R22 mușcă din asfalt constant și nu simți nicio secundă că ceva ar putea să cedeze – îți este oferit un sentiment de siguranță chiar și când ești la limită.

Cutia Steptronic in 8 rapoarte are integrat în ea un motor electric de 12 cai putere și 200 Nm. Datorită acestui motor, propulsorul poartă numele de mild hibrid. Revenind la transmisie – în funcție de cât de feroce vrei să fie schimburile de trepte, ai un buton pe care îl apeși și schimbi doar modul de condus al cutiei. Ca să schimbi maparea completă a mașinii, să o pui în modul cel mai sportiv, există M mode. Dacă vrei să pui doar anumite elemente ale mașinii în sport și altele în confort, ai pe volan 2 butoane roșii M1 și M2. Îți setezi orice set de configurații pe aceste butoane și când le apeși, mașina le aplică instant.

Pentru a încălca legile fizicii constant în timp ce mergi cu toată familia în vacanță sau cu copiii la școală, ai nevoie de 172.000 euro. Este X5M un model versatil? Cu siguranță! Este scump? Evident.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook