Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test CUPRA FORMENTOR 1.5 TSi 2022

Formentor este primul model exclusiv CUPRA, brand care a devenit de sine stătător începând cu anul 2018. Deși este o marcă relativ nouă pe piață, Cupra începe să acapareze “teritoriu” destul de rapid, fiind alegerea potrivită pentru o plajă din ce în ce mai extinsă de oameni. Modelul Formentor a primit recunoaștere oficială în ceea ce privește siguranța obținând 5 stele Euro NCAP. De asemenea, acest model a obținut premiul Red Dot pentru cel mai bun design de produs.

Deși Cupra este divizia sportivă a mărcii Seat, caracteristicile modelului pe care l-am testat eu nu se încadrează tocmai în tiparele unei mașini sportive având un motor de 1.5 TSI ce dezvoltă 150CP și un cuplu de 250Nm. În urma experienței de condus, am concluzionat că dacă lăsăm deoparte așteptarea generată de numele mărcii, Formentor este un autovehicul suficient de capabil și o alegere potrivită pentru ce și cât își doresc mulți oameni de la o mașină, pretându-se atât pentru mediul urban, cât și pentru deplasări la drum lung.

Totuși, de menționat ar fi că pentru pretențioși și pentru experiența de condus Cupra, Formentor poate fi achizițonat și cu motor 2.0 sau 2.5.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook