0

Scania vine în orașul tău – pregătește-te pentru Caravana Transportul Viitorului!

Anul acesta, Scania împreună cu partenerii săi organizează Caravana „Transportul Viitorului”. Evenimentul va vea loc în cele mai importante orașe din țară, iar participanții vor fi așteptați să ia parte la competiții și la activități interactive cum ar fi: un slalom cu Porsche Boxter GTS, sau o expoziție interactivă despre energiile regenerabile și să se bucure de bucate tradiționale, pe ritmurile formației Zavera.

În cadrul „Caravanei Transportul Viitorului” vei putea parcurge traseul pregătit de noi pentru a primi o vestă Scania ce poate fi personalizată, sau marele premiu extras prin tragere la sorți, o excursie de 2 zile la Porsche Track Experience în Istanbul, unde câștigătorul va putea testa toate modelele Porsche pe o pistă de Formula 1.

Orașele în care va ajunge Caravana Transportul Viitorului sunt:

 • Brașov – 7 septembrie
 • Suceava – 11 septembrie
 • Cluj-Napoca – 14 septembrie
 • Pitești – 18 septembrie
 • București – 21 septembrie
 • Craiova – 28 septembrie
 • Bacău – 05 octombrie
 • Oradea – 09 octombrie
 • Arad – 12 octombrie
 • Sibiu – 19 octombrie

Înscrierile se pot face chiar aici.

În ce constă transportul viitorului? În condus sustenabil și consum inteligent, altfel spus, în reducerea impactului pe care transportul de mărfuri îl are asupra mediului.

Iar dacă de consideri un șofer experimentat, îți poți demonstra abilitățile la Scania Driver Competitions, cea mai mare competiție pentru șoferii profesioniști din întreaga lume. Trecând de probele teoretice și practice, fiecare dintre cei 5 câștigători ai semifinalelor, pe lângă calificarea în etapa națională, va primi un cec în valoare de 1000 de euro net și o invitație pentru 2 persoane la finala națională ce va avea loc pe data de 4 Mai 2019.

Câstigătorul marii Finale din Suedia, de pe 25 mai 2019, va primi un camion Scania în valoare de 100.000 de euro.

Vino să îți etalezi abilitățile de șofer profesionist în exerciții precum: boardwalk, knock the king, reverse z sau super z și demonstrează că știi ce înseamnă condusul defensiv, condusul cu economie de combustibil, verificarea înainte de a porni la drum, securizarea mărfii, precum și cunoștințele în caz de incendiu și salvarea vieții. Intră în cursa pentru marele premiu  înscriindu-te chiar aici.

Semifinalele regionale, care vor integra atât partea teoretica, cât și practică a concursului, se vor desfășura în 5 dintre cele mai mari orașe ale Romaniei, acestea sunt:

 • Brașov: 7 septembrie
 • Cluj Napoca: 14 septembrie
 • Bucuresti: 21 septembrie
 • Bacau: 5 octombrie
 • Arad: 19 octombrie

De ce „Transportul Viitorului”?

Proiectul a început cu o serie de filmulețe educative dedicate celor din industria transportului de mărfuri. Acesta își propune oferirea unor modalități eficiente de reducere a consumului de combustibili fosili și, drept urmare, de reducere a nivelului de CO2 din atmosferă.

Reducerea nivelului de CO2 din atmosferă este o măsură esențială dacă ne dorim ca planeta să supraviețuiască. Dacă ar merge vertical, un camion ar depăși în câteva minute stratul de ozon. Adică centura care face posibilă viața pe Pământ. E un echilibru fragil! Primul pas în protejarea lui? Un consum „smart”. Ai emisii de CO2 mai mari atunci când consumi mai mult carburant. Și când consumi mai mult ai costuri mai mari. Testezi lucrul acesta în fiecare zi la drum! Noi nu îți recomandăm să consumi mai mult, ci să consumi „smart”. Astfel reduci emisiile de dioxid de carbon și costurile, prelungind viața motorului și componentelor acestuia.

Fii și tu parte din Caravana „Transportul Viitorului”!

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.