Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Programul "Prima Masina"

Guvernul României e pregătit să lanseze programul „Prima Maşină” din luna noiembrie a acestui an şi îşi propune să genereze o vânzare de 20.000 de maşini anual.

„În primul rând dorim să sprijinim achiziţia de maşini noi de către tineri prin credite bancare garantate de stat, în al doilea rând să stimulăm achiziţia de autoturisme noi mai sigure şi mai puţin poluante şi, în al treilea rând, să încercăm să dezvoltăm cât mai mult producţia locală de autoturisme cu multiple efecte pe industria orizontală”, a declarat luni ministrul Economiei, Constantin Niţă, într-o conferinţă de presă.

Pentru accesa acest program va trebui să ai între 18 şi 35 de ani iar garanţia statului îţi va acoperi maximum 50% din valoarea creditului acordat de bancă pentru achiziţia maşinii.

Acum, de ce eu consider că acest program este un eşec încă de la început? Aştept ca cineva să îmi răspundă la două întrebări simple:

1. De ce sunt folosiţi banii cu care eu contribui prin plata taxelor pentru a gira o persoană care doreşte să îşi cumpere o maşină?

2. Oricum băncile nu vor ţine seama de scrisoarea de garanţie pentru că ele vor analiza solvabilitatea persoanei ca ea să poată să îşi plătească ratele…şi atunci: Ce rost mai are acest program?

poate greşesc eu şi aştept să mă contraziceţi voi…

reclama