Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Primul diesel din istoria mărcii Bentley: Bentayga Diesel

Sub capota celui mai rapid și mai puternic SUV diesel de lux din lume se află noul motor V8 de 4 litri cu trei turbocompresoare și 32 de valve. Cu o putere de 429 CP și un cuplu de 900 Nm, Bentayga Diesel atinge viteza maximă de 270 km/h și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde.

Inginerii din Crewe au dezvoltat un sistem de propulsie V8, pentru a livra o experiență de condus autentică, marca Bentley. Cuplul maxim se atinge foarte devreme, de la numai 1000 de turații, ceea ce permite noului Bentayga Diesel să avanseze extrem de ușor.

O nouă tehnologie disponibilă pe SUV-ul Bentayga Diesel asigură cel mai redus nivel de emisii CO2 dintre toate modelele Bentley, precum și o autonomie de peste 1000 km, care permite conducătorului auto să parcurgă, de exemplu, distanța de la Londra la Verbier, la Bordeaux sau în Scoția cu un singur plin de combustibil.

Motorul V8 de 4 litri, de ultimă generație, alături de cutia de viteze automată ZF cu 8 trepte, dezvoltă cea mai mare putere și cel mai bun cuplu din clasa sa, de 429 CP, respectiv de 900 Nm. Turbocompresoarele secvențiale cu volută dublă, cu raport variabil, sunt alimentate de gazele de eșapament, în timp ce un al treilea compresor electric de supraalimentare – pus în funcțiune de sistemul inovator Bentley 48V – se activează în 30 de microsecunde, pentru a elimina orice întârziere la accelerație. Rezultatul constă în livrarea de putere neîntreruptă la orice viteză, asigurând o experiență de condus fluidă, în autenticul stil Bentley.

Acest sistem de propulsie ajută noul Bentayga Diesel să ajungă de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde și să atingă o viteză maximă de 270 km/h.

Un cuplu puternic este posibil de la viteze foarte mici, iar cuplul maxim se atinge de la numai 1000 rpm, pentru rezultate impecabile pe șosea și pentru performanțe exemplare în off-road. Fluxul imediat de putere completează cu succes rafinamentul și performanța de top pe care clienții le așteaptă, în mod tradițional, de la un Bentley.

Noul model Bentayga Diesel poate fi completat de Bentley Dynamic Ride – primul control electric anti-ruliu din lume, care folosește un sistem 48V. Specific autovehiculelor mari, cu un centru de greutate aflat mai sus, acest sistem neutralizează forțele laterale în timpul virajelor și maximizează contactul anvelopelor cu solul, pentru a asigura o stabilitate sporită, confort la condus și manevrabilitate excepțională.

Sistemul adaptativ și reactiv Bentley asigură rezistență la torsiune variabilă, permițând noului model Bentayga să fie mereu dinamic și confortabil pentru toți pasagerii. Utilizarea în premieră a sistemului 48V – ce folosește un sistem de baterii litiu-ion pentru a oferi o mai mare rezervă de putere – rezultă în capacitatea de adaptare a modelului la toate suprafețele de teren.

Acesta oferă cea mai largă gamă de setări de condus pe șosea și pe teren accidentat prin intermediul modului Drive Dynamics Bentley și al setărilor opționale Off-Road. Opt moduri diferite permit conducătorilor auto ca, prin simpla rotire a unui cadran, să selecteze configurația dinamică ideală pentru orice condiții de drum și orice tip de teren. Această versatilitate este completată de funcția Bentley Dynamic Ride (control antiruliu activat electric, de 48V) și de funcția Electric Power-Assisted Steering (EPAS).

Sistemul Responsive Off-Road permite clientului să selecteze setările corespunzătoare ale automobilului pentru o gamă diversă de suprafețe off-road, în timp ce Panoul cu Informații pentru Șofer afișează date cu privire la unghiul de înclinație al pantei, articulația roții, unghiul de viraj, poziționarea geografică și altitudinea.

Sistemul adaptiv Cruise Control (ACC), ce include funcția Stop & Go, ACC predictivă și Traffic Assist permite șoferului să mențină o anumită distanță prestabilită față de vehiculul din față. ACC predictivă utilizează datele de navigație, senzorii și camerele foto pentru a anticipa virajele viitoare, intrările în localitate și schimbările limitelor de viteză, pentru ca apoi să ajusteze corespunzător viteza automobilului, îmbunătățind atât confortul, cât și consumul de combustibil.

Pentru mediul urban, Bentayga Diesel are disponibilă o serie de sisteme de asistare a conducătorului auto. Aceste sisteme – cum ar fi Traffic Sign Recognition, care recunoaște o mare varietate de semne de circulație și afișează informații conducătorului auto; Rear Crossing Traffic Warning, care utilizează tehnologia radar pentru a detecta mișcări sau trafic la parcarea cu spatele; și Top View, un sistem care utilizează patru camere pentru a afișa o imagine de ansamblu a împrejurimilor vehiculului – se combină pentru a spori confortul în utilizarea de zi cu zi.

De asemenea, automobilul are disponibilă funcția Park Assist – un sistem care detectează locurile de parcare adecvate (atât paralele, cât și perpendiculare), urmând ca direcția autonomă să ajute la manevrele de parcare, chiar și în spații înguste și greu accesibile.

Alte sisteme inovatoare disponibile includ Electronic Night Vision, care utilizează tehnologia cu raze infraroșii pentru a identifica, în avans, potențialele obstacole, și Head-Up Display, care reduce distragerea atenției șoferului și crește siguranța la condus.

Oferta AUTO
reclama