Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Carausul viitorului

Vision Van de la Mercedes-Benz este un concept revoluționar de autovehicul comercial ușor pentru mediul urban. Funcționând ca un sistem integrat, autovehiculul combină un număr de tehnologii inovatoare pentru operațiunile de livrare și, astfel, setează standardul de performanță și soluții pentru viitoarele generații de van-uri.

Acesta a evoluat ca parte a inițiativei strategice de viitor adVANce. Cu adVANce, Mercedes-Benz se dezvoltă dintr-un producător de autovehicule comerciale ușoare într-un furnizor de soluții integrate. Compania folosește strategia Vision Van ca o manifestare vizibilă a abilitații de inovație. Vision Van beneficiază de un nivel inedit de conectare a informației și a tehnologiilor. Este primul van din lume care servește drept un concept integrat pentru un proces de aprovizionare complet conectat digital, de la depozitul de bunuri care trebuie distribuite până la destinatar.

Vision Van dispune de un spațiu de încărcare complet automat, drone integrate pentru livrări pe cale aeriană și operare printr-un joystick modern. Cu un sistem electric de 75 kW, care oferă o autonomie de 270 km, livrările cu Vision Van sunt fără emisii. Sistemul de propulsie electric garantează în plus că operarea unui Vision Van va rămâne posibilă și în zonele centrale ale orașului, unde vor intra în vigoare restricții asupra autovehiculelor cu combustie internă. Sistemul de conducere electric și silențios facilitează livrările în aceeași zi, chiar și pe timp de noapte în zonele rezidențiale.

Design-ul futuristic al van-urilor Mercedes-Benz oferă un exemplu al viitoarelor generații de autovehicule comerciale ușoare. Acesta combină inteligența, eficiența și conectivitatea autovehiculului într-un mod inedit. Design-ul părții frontale a mașinii este de ajuns pentru a transporta posesorul într-un viitor îndepărtat. Partea din față este definită de un parbriz extrem de larg, care se curbează împrejurul pereților laterali ca un vizor high-tech, de grila radiatorului Black Panel cu o structură LED integrată prin care Vision Van comunică cu mediul încojurator și de farurile LED cu design progresiv. Contururile ascuțite ale acestor elemente sunt în contrast cu suprafețele netede ale autovehiculului, angajându-se într-un dialog fascinant între pasiune/emoție și tehnologie/funcționalitate. Autovehiculul comunică cu mediul înconjurător cu ajutorul ecranelor LED din față și lateral. Când dronele decolează, când autovehiculul se oprește sau când conducătorul coboară, se declanșează semnalele de alarmă.

Fiind redus la un nivel maxim de funcționalitate, design-ul interior are un aspect extrem de futuristic. Designerii au ales un control drive-by-wire sub forma unui joystick în locul volanului, pedalelor și a consolei centrale, oferind astfel noi opțiuni de design. Rezultatul este un interior unic concentrat pe comunicarea dintre conducător și autovehicul. De asemenea, a fost posibilă mutarea scaunului conducătorului mai în față, pentru a lărgi suprafața utilă a podelei mașinii.

Autovehiculul comunică, de asemenea, cu conducătorul prin podeaua cabinei. Indicatorii LED se aprind pe podeaua de oțel, semnalând conducătorului dacă în apropiere se află pietoni sau bicicliști. Pe pereții laterali ai mașinii, se poate găsi distribuitorul de pachete și terminalul de informații al conducătorului, oferind date cu privire la procesul de livrare. Acest terminal este un mijloc de comunicare între sistemul funcțional autonom și conducător, care este capabil să se concentreze complet asupra sarcinii manuale de livrare. De asemenea, are funcția de unitate centrală de control pentru a conecta autovehiculul inteligent, sistemele automate și informația cu privire la livrările care trebuie efectuate.

În același timp, conceptul care se regăsește la interior facilitează sarcinile de muncă ale conducătorului. Excluderea volanului, a pedalelor și a consolei centrale permite șoferului libertate de mișcare și asigură o intrare și ieșire din autovehicul fără probleme. Sistemul de propulsie electric înlocuiește sistemul de alimentare clasic. Distribuitorul de pachete reduce timpul și efortul depuse de șofer în ceea ce privește căutarea coletelor în spațiul de încărcare. Astfel, șoferul poate să gestioneze pachetele într-o poziție ergonomică ideală.

reclama