Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Premiera auto in Franta: Un prototip PSA parcurge traseul Paris-Bordeaux, adica 580 km, pe modul autonom

La inceputul lunii octombrie, 2015, unul dintre cele 4 vehicule autonome ale PSA Peugeot Citroën a parcurs traseul Paris – Bordeaux pe autostradă, pentru a lua parte la Congresul Mondial: Intelligent Transport Systems (ITS) care se desfăşoară în intervalul 5-9 octombrie.

Cei 580 de km au fost parcurşi integral pe modul autonom fără intervenţia conducătorului auto. Autovehiculul şi-a reglat singur viteza şi a efectuat manevrele de depăşire a celorlalte vehicule, conform limitelor legale dar şi în funcţie de traseu.

Grupul este primul constructor care a obţinut, în iulie 2015, autorizaţiile necesare pentru a rula cele 4 prototipuri autonome pe autostradă precum şi pentru alte aproximativ 15 astfel de prototipuri, începând din 2016.

PSA Peugeot Citroën dezvoltă o serie de soluţii şi tehnologii pentru a construi o maşină a viitorului mai inteligentă, capabilă să sporească confortul la bord dar şi să satisfacă aşteptările clienţilor, în materie de mobilitate. Modul de rulare autonom face posibilă reducerea numărului de accidente cauzate de eroarea umană reducând nivelul de oboseală al conducătorului auto pe traseele monotone. Proiectele deja începute se vor concretiza rapid prin introducerea progresivă a funcţiilor de rulare autonomă la modelele de serie.

reclama