0

Plata TVA-ului la cumpararea unui vehicul

1. Automobile noi
Când cumpăraţi o maşină nouă în altă ţară a UE şi intenţionaţi să o aduceţi în ţara în care locuiţi, sunteţi exceptat de la plata TVA-ului în ţara în care aţi achiziţionat maşina.
Veţi plăti TVA-ul în ţara în care înmatriculaţi automobilul. Se consideră „nouă” o maşină cu mai puţin de 6 000 de km la bord  sau cu o vechime mai mică de şase luni.
 
2. Automobile de ocazie
Când cumpăraţi o maşină de ocazie de la o persoană fizică, nu veţi plăti TVA, nici în ţara de reşedinţă, nici în cea în care s-a efectuat tranzacţia.
Dacă vânzătorul este concesionar auto, veţi plăti TVA-ul aplicabil în ţara în care aţi cumpărat maşina. Nu veţi plăti TVA în ţara de reşedinţă.Se consideră „de ocazie” o maşină care este mai veche de şase luni şi are peste 6 000 de km la bord. Oricare ar fi ţara în care aţi cumpărat maşina, taxa de înmatriculare trebuie plătită în ţara de reşedinţă.
 

Tag-uri: ,
Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.