Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

[P] BMW M340i xDrive, o plăcere sportivă de condus şi o manevrabilitate optimă | BMW PROLEASING MOTORS

Noua gamă BMW Seria 3 capătă o notă mai sportivă ca niciodată odată cu apariţia la vârful gamei de prim rang. Trenul de rulare şi tehnologia şasiului dezvoltată pe baza experienţei din motorsport a BMW M GmbH, elemente de design distincte, dotările standard exclusive şi un cockpit creat pentru bucuria plăcerii de a conduce în cea mai intensă formă sunt ingredientele acestui nou model BMW M Performance.

Noul BMW M340i xDrive Sedan reprezintă perfect sportivitatea care defineşte BMW Seria 3 ca model emblematic al mărcii şi care o diferenţiază de concurenţa de peste 40 de ani. BMW Seria 3 originală şi-a pus amprenta de la lansare, în 1975, prin calităţile sale de agilitate şi sportivitate. Motoarele puternice (în special în varianta cu şase cilindri dispuşi în linie), tehnologia şasiului modernizată constant şi sistemul de tracţiune integrală introdus pentru prima oară la Seria 3 oferă de atunci o experienţă de condus inegalabilă.

În cea mai recentă versiune a modelului, BMW M adaugă un nivel suplimentar de performanţe dinamice. Motorul cu şase cilindri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 275 kW/374 CP, diferenţialul M Sport, suspensia M Sport ce include direcţie sport variabilă şi frâne M Sport, plus caracteristici exterioare M personalizate, cu proprietăţi aerodinamice optimizate, formează un pachet global compus perfect, creat pentru maximizarea performanţelor. Noul BMW M340i xDrive Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.Acest lucru face ca ambele modele să fie cu jumătate de secundă mai rapide decât vârfurile de gamă ale precedentei Seria 3.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie dezvoltat exclusiv pentru noul BMW M340i xDrive Sedan şi iese în evidenţă prin furnizarea instantanee a puterii şi apetitul pentru turaţii ridicate, combinate cu liniaritatea pentru care motoarele BMW sunt renumite şi niveluri inegalabile de eficienţă pentru clasa sa de putere. Propulsorul de 3,0 litri dispune de carter din aluminiu cu o construcţie „closed-deck” şi chiulasă din aliaj. Pistoanele şi bielele cu masă optimizată şi un arbore cotit din oţel forjat cresc eficienţa internă a motorului. Pierderile prin frecare sunt reduse printr-un procedeu cunoscut drept „form honing” – căptuşirea cu oţel pulverizat în arc electric a cilindrului cu geometrie non-cilindrică a alezajului.

Noul motor cu şase cilindri dispuşi în linie generează 275 kW/374 CP, o creştere de 35 kW/48 CP faţă de propulsorul care alimenta precedentele vârfuri de gamă, în timp ce cuplul maxim a crecut cu 50 Nm, până la 500 Nm. Tehnologia M TwinPower Turbo include un turbocompresor twin-scroll integrat în sistemul de admisie, injecţie directă de benzină de ultimă generaţie, gestiune completă variabilă a supapelor VALVETRONIC şi sincronizare variabilă Double-VANOS a arborelui cu came pentru admisie şi evacuare. Integrarea sistemului de turbocompresie în galeria de oţel turnat are ca rezultat un design compact şi, în acelaşi timp, înseamnă că debitul de evacuare trebuie să parcurgă doar o distanţă scurtă, ceea ce permite ca presiunea de încărcare să se dezvolte rapid de la turaţii mici. Răspunsul turbinei este îmbunătăţit suplimentar prin reducerea cu 25% a momentului de inerţie. Un wastegate controlat electronic, cu deschidere largă, contribuie la valori scăzute ale emisiilor. Presiunea maximă de funcţionare a sistemului de injecţie directă, cu injectoare cantileverate, a fost crescută de la 200 la 350 bar. Acest lucru optimizează contorizarea combustibilului şi minimizează emisiile motorului.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală al noilor BMW M340i xDrive Sedan permite o distribuţie complet variabilă a puterii între roţile din faţă şi cele din spate folosind un ambreiaj multidisc controlat electronic în caseta de transfer. BMW xDrive funcţionează în tandem cu sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) şi reacţionează cu mare precizie la schimbările din situaţia de condus şi, într-o fracţiune de secundă, maximizează tracţiunea, agilitatea şi stabilitatea de manevrare în toate condiţiile meteorologice şi ale suprafeţei rutiere, dar şi când calităţile sportive ale maşinilor sunt puse la încercare. Configuraţia sistemului – orientată spre puntea spate – contribuie la producerea experienţei de condus aşteptată din partea unui automobil M şi este vizibilă mai ales când comutatorul Driving Experience Control este trecut în modurile SPORT sau SPORT+.

Clienţii au şi opţiunea suspensiei M adaptive cu amortizoare controlate electronic. Aceste amortizoare răspund adaptat la condiţiile suprafeţei drumului şi la stilul de condus pentru a elimina mişcarea nedorită a caroseriei. În acest scop, etapele de compresie şi detentă sunt ajustate continuu şi independent unele de altele. Aceasta permite reacţii fin măsurate ale arcului şi amortizorului. Caracteristicile de amortizare pot fi reglate prin intermediul comutatorului Driving Experience Control. Modurile SPORT şi SPORT+ optimizează capacitatea maşinilor de a oferi o manevrabilitate dinamică, creând un contrast vizibil cu răspunsurile de amortizare mai orientate spre confort din modurile COMFORT şi ECO PRO.

Direcţia sport variabilă este un alt element al pachetelor de suspensie M Sport şi M adaptivă. Combinând Servotronic, cu asistare a puterii în funcţie de viteză, cu un raport variabil în funcţie de cursă care oferă automobilului un control precis atât la viteze mari, cât şi manevrabilitate în viraje strânse, printr-o cursă completă a volanului mai scurtă.

Noul BMW M340i xDrive Sedan sunt echipate standard cu jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, şi anvelope mixte 225/45 R 18 pe puntea faţă, respectiv 225/40 R 18 pe puntea spate. De asemenea specifice modelului, opţional pot fi comandate jantele M de 19 ţoli, din aliaj uşor, în trei designuri , precum şi jantele BMW Individual de 19 ţoli, din aliaj uşor – din nou cu pneuri de dimensiuni diferite. Anvelopele de înaltă performanţă disponibile ca opţiune pentru jantele M de 19 ţoli, din aliaj uşor, permit transmiterea eficientă a forţelor longitudinale şi laterale şi asigură livrarea optimă a puterii pe asfalt.

Nu mai e niciun dubiu: placerea de a conduce creeaza dependenta iar la BMW Proleasing Motors ai Special Deals la peste 50 de modele aflate în stoc. Alege-ți modelul BMW preferat –> https://campanii.bmw-proleasing.ro/special-deals.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook