Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul Nissan Qashqai 2024

Încă de când am testat Nissan X-Trail cu sistemul de propulsie e-POWER, acum aproximativ un an, de fiecare dată când am fost întrebată ce mașină mi-aș achiziționa, din cele pe care am avut ocazia să le testez, răspunsul meu a fost “un Nissan cu noul lor sistem de propulsie hibrid. Am testat X-Trail, dar mi-aș lua un Qashqai, pentru că arată mai bine!”.

Și nici măcar nu știam cât de bine avea să arate următoarea generație, cea care a avut lansarea online chiar ieri, la Paris!

Fiind într-un continuu studiu al pieței și punând un mare accent pe dorințele și nevoile consumatorilor, cei de la Nissan au păstrat pentru noul Qashqai punctele forte care l-au consacrat încă de la lansarea pe piață, în anul 2007. Având un număr impresionant de vânzări, Nissan Qashqai este model de referință la categoria crossover și pentru a-și menține acest statut, noua generație vine acum cu îmbunătățiri atât de formă, cât și de fond.

Pentru că oamenii se raportează la mediul înconjurător în primul rând la nivel vizual, noul design al lui Qashqai este menit să îți atragă atenția și să o păstreze, făcându-te să îți dorești să afli mai multe. Și pentru că “forma” și-a făcut treaba, “fondul” intră în acțiune și amplifică și consolidează interesul inițial pentru că noul Qashqai nu vine doar cu un ambalaj mai atrăgător, ci și cu tehnologie menită să îți ofere o experiență de condus premium!

La exterior, modificările nu sunt tocmai subtile, ci mai degrabă unele care să te facă să exclami “wow!”. Noul design îi conferă lui Qashqai un look sportiv, modern și impunător și o bună parte din această impresie o oferă noua grilă frontală. Inspirați de solzii de pe armurile japoneze antice, cei de la Nissan au creat această grilă cu ajutorul unor elemente tridimensionale în formă de virgulă, vopsite cu negru lucios, în care au integrat și luminile de zi. Luminile sunt formate din 5 astfel de elemente în formă de virgulă, la care se adaugă linia de deasupra farurilor, pe care am întâlnit-o și anterior și care se transformă în semnalizare secvențială atunci când aceasta este activă. În spate, forma stopurilor rămâne neschimbată, dar în interiorul lor regăsim 4 elemente în aceeași formă de virgulă ca și în față. În plus, culoarea roșie a stopurilor este acum mai intensă.

Pe lângă aceste noi elemente în general, în particular vor fi disponibile și mai multe opțiuni de personalizare estetică în funcție de nivelul de echipare ales de cumpărători.

După ce am trecut de prima impresie și mergem mai departe la interior, vom putea observa și aici diferențele resimțite de tipul și calitatea materialelor folosite și de paleta de 64 de culori din care pasagerii vor putea alege pentru lumina ambientală.

După cum spuneam, noul Nissan Qashqai nu este doar despre design. Around View Monitor este o funcție des întâlnită pe modelele Qashqai, iar de data aceasta a fost îmbunătățită în mod semnificativ. Această funcție este menită să asigure confortul psihic al șoferului în momentul în care trebuie să execute o parcare în condiții mai dificile. Fie că vorbim de iluminare slabă, spațiu de manevră redus sau presărat cu posibile obstacole greu de observat, AVM îți pune la dispoziție o multitudine de funcții ajutătoare: vedere 3D asupra mașinii cu 8 unghiuri diferite; o funcție care îți permite să vezi roțile din față ca și când te-ai uita la ele fix din spatele lor, fără să mai vezi și silueta mașinii; posibilitatea să memorezi locuri de parcare astfel încât mașina să știe exact ce are de făcut pentru a executa o parcare perfectă; o vizibilitate stânga-dreapta cu un unghi de 200 de grade pentru intersecțiile în formă de T cu vizibilitate redusă, iar aceste zone pot fi și ele salvate în sistem astfel încât atunci când te afli aproape de intersecție, funcția se activează automat.

În ceea ce privește sistemele de siguranță, există unele îmbunătățiri și aici, dar cel mai convenabil mi se pare că vei putea să setezi “intensitatea” cu care mașina va interveni în diferitele situații și să salvezi aceste setări pe profilul tău, ca să nu trebuiască să faci asta de fiecare dată când pornești la drum.

Însă, cea mai notabilă îmbunătățire mi se pare integrarea serviciilor Google în tehnologia mașinii. Această îmbunătățire vine ca o modalitate de a face șoferii să interacționeze cât mai puțin cu telefonul mobil în timpul condusului, dar oferă de asemenea și confort, întrucât asistentul vocal te poate ajuta cu o sumedenie de acțiuni pe care le poate lua fără ca tu să trebuiască să îți iei atenția de la drum sau mâinile de pe volan.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, pentru fanii e-POWER, vom avea desigur această variantă disponibilă și pentru noua generație Qashqai. Si dacă totuși te gândești ca pe viitor să treci pe full electric, fără să renunți la modelul tău Nissan preferat, ei bine, să știi ca și ei s-au gândit la asta, așa că tot ce trebuie să faci este să ai puțină răbdare și să stai cu ochii pe eBlogAuto ca să fii la curent cu noutățile!

CONCLUZII

Nota: