Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul MINI Countryman

Noul MINI Countryman

Noul MINI Countryman, brandul britanic cu bogată tradiţie continuă să se urmărească cucerirea unui nou public-ţintă. Încă de la prima generaţie, MINI Countryman a fost un pionier. Fiind primul model cu o lungime exterioară mai mare de patru metri, patru uşi, un hayon mare, cinci locuri şi tracţiune integrală, a pus bazele evoluţiei de succes a mărcii în segmentul compact premium. Acum, MINI Countryman reprezintă aproape 30% din înmatriculările noi ale mărcii în toată lumea.

Conceptul robust al automobilului, interior amplu şi versatil, cu cinci locuri integrale, şi sistemul opţional de tracţiune integrală ALL4 îl fac un automobil multivalent inconfundabil, care inspiră entuziasmul MINI tipic nu doar în traficul de zi cu zi, ci şi în deplasări pe distanţe lungi, dar şi chiar atunci când se aventurează pe teren neasfaltat. Soluţiile tehnologice avansate sunt reflectate de un model cu sistem de propulsie plug-in hybrid, precum şi în noi servicii digitale MINI Connected. Mai mult, posibilităţile de personalizare sunt acoperite mai bine ca niciodată prin gama de accesorii opţionale suplimentare şi accesorii MINI originale.

Lansarea generaţiei actuale a modelului înseamnă o nouă optimizare semnificativă în ceea ce priveşte spaţiul, versatilitatea, funcţionalitatea şi confortul călătoriei. În plus, MINI Countryman a devenit o forţă de pionierat în ceea ce priveşte mobilitatea locală fără emisii în stilul specific al mărcii. Modelul plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4 combină eficienţa inovatoare, tracţiunea integrală şi opţiunea unei plăceri a condusului pur electric.

În plus faţă de sistemul de propulsie plug-in hybrid, noul MINI Countryman este disponibil cu trei motoare pe benzină şi trei motoare diesel, echipate cu cea mai nouă tehnologie MINI TwinPower Turbo. Motoarele au înregistrat o dezvoltare suplimentară şi acoperă un spectru de puteri cuprins între 75 kW/102 CP şi 140 kW/190 CP, îndeplinind deja standardul de emisii Euro 6d, care va fi obligatoriu din 2021. La cerere, patru dintre ele pot fi combinate cu sistemul de tracţiune integrală ALL4.

Noul MINI Countryman: punctele de atracţie pe scurt.

Design distinctiv

Datorită proporţiilor sale inconfundabile, noul MINI Countryman este recunoscut instantaneu drept cel mai mare model al mărcii. Structura în trei volume a caroseriei, tipică pentru MINI, este interpretată într-un mod specific modelului. Poziţia verticală a maşinii şi garda la sol crescută sugerează un spaţiu interior generos, un caracter robust şi caracteristici de condus inspirate – atât pe drum, cât şi în off-road. Aspectul exterior opţional al MINI ALL4 şi şinele de acoperiş – disponibile şi ca dotare opţională – subliniază suplimentar versatilitatea noului MINI Countryman. Totodată, dotările exterioare optimizate aerodinamic din pachetul opţional John Cooper Works adaugă o imagine sportivă.

Partea frontală, redesenată cu linii precise, accentuează şi mai mult carisma puternică a noului MINI Countryman. Noua structură a capacului barei, acum complet în culoarea caroseriei, asigură un aspect clar şi de înaltă calitate. Grila radiatorului reproiectată are contururi hexagonale, tipice pentru MINI, şi este înconjurată de o ramă cromată subţire, dintr-o singură bucată. Priza de aer este subdivizată de trei bare orizontale la MINI One Countryman, MINI Cooper Countryman, MINI One D Countryman şi MINI Cooper D Countryman. Grila radiatorului la noile MINI Cooper S Countryman şi MINI Cooper SD Countryman este caracterizată de un model de grilă hexagonal, cu un „S” roşu şi o singură bară cromată.

Farurile LED disponibile standard

Reproiectarea secţiunii frontale adaugă faruri LED în echiparea standard a noului MINI Countryman. Contururile farurilor – distinctive şi rotunjite uşor asimetric – sunt accentuate de o bandă de lumini continuă, care preia funcţia de lumini de zi, cât şi cea de semnalizare. Sistemul de iluminat în viraje, inclusă în gama de funcţii a farurilor LED, oferă o iluminare intensă a zonelor laterale ale drumului la schimbarea direcţiei. Echiparea standard a noului MINI Countryman include şi proiectoare de ceaţă LED, cu o bandă de lumini în semicercul superior al fiecărei lumini de ceaţă care serveşte ca o lumină de parcare.

Farurile LED adaptive cu distribuţie variabilă a luminii şi LED matrix pentru faza lungă sunt disponibile ca opţiune nou adăugată. Sistemul matrix asigură funcţia de antiorbire automată pentru faza lungă. În acest scop, faza lungă este împărţită în patru segmente care pot fi activate şi dezactivate independent şi adaptate la situaţia de pe drum, la viteze de peste 70 km/h. Imediat ce camera frontală a noului MINI Countryman înregistrează un autovehicul în bătaia fascicolului de fază lungă, segmentul corespunzător este dezactivat. Prin urmare, acest sistem permite folosirea lumiii de fază lungă în mai multe situaţii, evitând în acelaşi timp orice efect orbitor asupra altor participanţi la trafic.

Difuzor reproiectat şi lumini LED în designul Jack Jack

Odată cu ornamentul reproiectat al barei, difuzorul contribuie şi la aspectul foarte puternic al noului MINI Countryman. Stopurile verticale cu cadru cromat oferă o accentuare exclusivă şi inconfundabilă, care evocă originile mărcii britanice. Toate funcţiile de iluminare dispun acum de tehnologie LED de înaltă calitate, în timp ce structura grafică a sursei de lumină urmăreşte modelul Union Jack. Prin liniile sale atractive, motivul drapelului oferă o formă distinctă de identificare.

Două noi finisaje ale caroseriei, Piano Black Exterior şi noi jante din aliaj

Gama de finisaje ale caroseriei deschide noi posibilităţi pentru personalizare, inclusiv noile culori exterioare White Silver metalizat şi Sage Green metalizat. În funcţie de varianta modelului, plafonul şi capacele oglinzilor noului MINI Countryman pot fi finisate în negru, alb sau argintiu sau în culoarea caroseriei.

Opţiunea Piano Black Exterior. de asemenea nouă şi disponibilă pentru toate variantele noului MINI Countryman. asigură un aspect foarte atractiv: aici, contururile farurilor, stopurile, grila radiatorului şi elementele semnalizatoarelor laterale sunt finisate în negru high gloss în loc de crom, la fel şi pentru mânerele uşilor şi inscripţia de model de pe hayon. Dotări suplimentare de identificare în negru high gloss sunt disponibile din gama de accesorii MINI originale, inclusiv logo-ul MINI şi inscripţiile „Cooper S” şi „ALL4” în design Piano Black. Este posibilă şi asortarea capacelor oglinzilor exterioare şi a semnalizatoarelor cu un model de steag gri-negru în design Night Jack, ca soluţii retrofit disponibile.

În funcţie de varianta modelului, noul MINI Countryman este dotat standard cu jante din aliaj uşor, care au dimensiuni de 16 sau 17 ţoli. Ca a programului de accesorii MINI originale sunt disponibile jante din aliaj uşor cu dimensiuni de până la 19 ţoli. Jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, în design Channel Spoke Black sunt noi pentru gama de opţiuni ex works, la fel ca şi jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, în varianta de design Turnstile Spoke în două tonuri.

Interior: spaţiu amplu şi o posibilităţi extinse pentru personalizare

Noul MINI Countryman combină caracteristicile de condus cu un interior versatil. Trei locuri integrale sunt disponibile în spate. În mod alternativ, al doilea rând de scaune poate fi rabatat pentru a extinde capacitatea de transport. Prin rabatarea scaunelor din spate, divizate în raport 40:20:40, spaţiul de depozitare poate fi extins de la 450 până la 1.390 de litri.

Personalizarea interiorului orientată spre stilul personal al clientului a devenit şi mai atractivă datorită adăugării de noi opţiuni şi a unei game de produse dezvoltată suplimentar. Variantele de piele Chester Indigo Blue şi Chester Malt Brown au fost adăugate recent la selecţia de opţiuni pentru tapiţeria scaunelor. Acum, linia de culoare pentru secţiunea inferioară a panoului de bord şi a decoraţiunilor uşilor, disponibilă anterior ca o opţiune de sine stătătoare, este parte integrantă a decoraţiunii din piele proiectată pentru a asigura o compatibilitate mai bună a culorilor de interior.

Acum, modelele MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman şi MINI Cooper SE Countryman ALL4 vin echipate standard cu suprafeţe interioare Piano Black pentru panoul de bord şi ramele uşilor. Acestea sunt combinate cu benzi de accent în varianta British Oak închis. O nouă versiune a suprafeţelor interioare MINI Yours exclusiv este disponibilă opţional pentru toate variantele de model. MINI Yours Interior Style Shaded Silver opţional transmite un stil sportiv elegant. Acest lucru este asigurat prin combinarea ramei iluminate a cockpitului în varianta Silver Shaded cu elementul de decoraţiuni al uşilor în Dark Silver şi benzile de accent în Hazy Grey.

Motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo optimizată şi control al emisiilor pentru a respecta standardul de emisii Euro 6d

Portofoliul de motoare a fost dezvoltat suplimentar permite noului MINI Countryman pentru un echilibru optim între plăcerea condusului şi consumul de combustibil. Alături de reducerea nivelului CO2, alte aspecte ale performanţei emisiilor au fost îmbunătăţite în – inclusiv filtrele de particule pentru motoarele pe benzină şi catalizator SCR cu injecţie AdBlue pentru motoarele diesel. Aceasta înseamnă că toate variantele de model ale noului MINI Countryman îndeplinesc acum standardul de emisii Euro 6d.

Tehnologia MINI TwinPower Turbo este folosită la motoarele pe benzină, cu trei cilindri, ale noilor MINI One Countryman şi MINI Cooper Countryman şi la motorul pe benzină, cu patru cilindri, al noului MINI Cooper S Countryman şi include acum o galerie de evacuare integrată în chiulasă alături de turbocompresor. Printre altele, acest lucru asigură o răcire extrem de eficientă a gazelor de evacuare şi a sistemului de turbocompresie. În acelaşi timp, răcirea carterului poate fi redusă în sarcină redusă cu ajutorul unei noi supape de răcire. În plus, injecţia directă a motorului pe benzină funcţionează la o presiune maximă care a fost crescută de la 200 la 350 bar.

La fel ca motoarele pe benzină, propulsoarele diesel au şi un nou generator-starter cu eficienţă optimizată. La motorul cu trei cilindri al noului MINI One D Countryman şi cele cu patru cilindri ale noilor MINI Cooper D Countryman şi MINI Cooper SD Countryman, tehnologia MINI TwinPower Turbo constă dintr-un sistem de turbocompresie cu recirculare a gazelor de eşapament şi injecţie directă common-rail. Sistemul de turbocompresie cu două turbine, folosit anterior exclusiv la cel mai puternic motor diesel, este acum folosit şi la MINI Cooper D Countryman, cu injectoare care alimentează camerele de ardere la o presiune de până la 2.500 bar.

ALL4 ca opţiune pentru patru variante de motor – şi o dotare standard a modelului plug-in hybrid

Sistemul de tracţiune integrală ALL4 oferă un un beneficiu semnificativ în ceea ce priveşte tracţiunea, stabilitatea şi agilitatea. Ca alternativă la transmisia puterii către puntea faţă – emblematică pentru marcă -, acest sistem este disponibil opţional pentru patru variante de model ale noului MINI Countryman. Prin controlul electronic rapid şi precis, sistemul asigură distribuţia dinamică a puterii între roţile faţă şi cele spate, , pe toate suprafeţele şi în toate condiţiile meteorologice.

Noul MINI Cooper SE Countryman ALL4 este dotat standard cu un sistem de tracţiune integrală specific soluţiei hibrid. Este asigurat de interacţiunea controlată precis între motorul pe benzină, cu trei cilindri, care îşi transmite puterea către roţile din faţă, şi motorul sincron electric, care acţionează asupra roţilor spate. Împreună, cele două propulsoare produc o putere a sistemului de 165 kW/224 CP. Cea mai recentă tehnologie eDrive disponibilă pentru modelele plug-in hybrid ale BMW Group include şi o baterie litiu-ion de înaltă tensiune, cu o capacitate energetică brută de 9,6 kWh, oferind noului MINI Cooper SE Countryman ALL4 o autonomie electrică maximă de 55-61 de kilometri în ciclu NEDC.

Transmisie Steptronic cu opt trepte disponibilă standard pentru alte două variante de model

Noul MINI Cooper SE Countryman ALL4 este echipat standard cu transmisie Steptronic cu şase trepte. Totodată, MINI Cooper Countryman ALL4 şi MINI Cooper D Countryman ALL4 dispun standard acum de transmisie Steptronic cu opt trepte, la fel ca şi modelele MINI Cooper S Countryman ALL4, MINI Cooper SD Countryman şi MINI Cooper SD Countryman ALL4. De asemenea, aceasta este disponibilă opţional şi pentru MINI Cooper D Countryman. Pentru toate celelalte variante de model, transmisia Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, este disponibilă opţional pentru a înlocui transmisia manuală standard cu şase trepte.

Ca opţiune suplimentară, cele mai puternice motoare pe benzină şi diesel îşi pot transmite cuplul către o transmisie Steptronic Sport cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, sau o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte. Aceasta permite schimbări de viteză deosebit de rapide şi dinamică sporită de schimbare.

Noul MINI Countryman este disponibil în unsprezece variante de model:

MINI One Countryman: 75 kW/102 CP, 0-100 km/h în 12,0 secunde (12,3 secunde), viteză maximă: 180 km/h (180 km/h), consum de combustibil: 5,6-5,9 l/100 km (5,5-5,7 l/100 km), emisii CO2: 127-134 g/km (124-129 g/km) (date preliminare).

MINI Cooper Countryman: 100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 9,7 secunde (9,7 secunde), viteză maximă: 205 km/h (205 km/h), consum de combustibil: 5,6-5,9 l/100 km (5,35,6 l/100 km), emisii CO2: 129-135 g/km (120-129 g/km).

MINI Cooper Countryman ALL4: 100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 10,1 secunde, viteză maximă: 202 km/h, consum de combustibil: 5,9-6,1 l/100 km, emisii CO2: 134-140 g/km.

MINI Cooper S Countryman: 131 kW/178 CP, 0-100 km/h în 7,5 secunde (7,4 secunde), viteză maximă: 225 km/h (225 km/h), consum de combustibil: 6,3-6,5 l/100 km (5,7-6,0 l/100 km), emisii CO2: 144-148 g/km (130-136 g/km).

MINI Cooper S Countryman ALL4: 131 kW/178 CP, 0-100 km/h în 7,3 secunde, viteză maximă: 222 km/h, consum de combustibil: 6,2-6,5 l/100 km, emisii CO2: 142-149 g/km.

MINI Cooper SE Countryman ALL4: 165 kW/224 CP, 0-100 km/h în 6,8 secunde, viteză maximă: 196 km/h, consum de combustibil: 1,7-2,0 l/100 km, consum de energie: 13,1-14,0 kWh/100 km; emisii CO2: 40-45 g/km.

MINI One D Countryman: 85 kW/116 CP, 0-100 km/h în 11,2 secunde (11,2 secunde), viteză maximă: 192 km/h (192 km/h), consum de combustibil: 4,1-4,4 l/100 km (4,0-4,3 l/100 km), emisii CO2: 107-116 g/km (106-112 g/km).

MINI Cooper D Countryman: 110 kW/150 CP, 0-100 km/h în 9,1 secunde (9,1 secunde), viteză maximă: 214 km/h (213 km/h), consum de combustibil: 4,2-4,4 l/100 km (4,2-4,4 l/100 km), emisii CO2: 110-116 g/km (111-117 g/km).

MINI Cooper D Countryman ALL4: 110 kW/150 CP, 0-100 km/h în 9,0 secunde, viteză maximă: 211 km/h, consum de combustibil: 4,6-4.8 l/100 km, emisii CO2: 121-127 g/km.

MINI Cooper SD Countryman: 140 kW/190 CP, 0-100 km/h în 7,9 secunde, viteză maximă: 226 km/h, consum de combustibil: 4,2-4,5 l/100 km, emisii CO2: 111-117 g/km.

MINI Cooper SD Countryman ALL4: 140 kW/190 CP, 0-100 km/h în 7,6 secunde, viteză maximă: 224 km/h, consum de combustibil: 4,6-4,8 l/100 km, emisii CO2: 121-127 g/km.

Dotări noi: volan sport îmbrăcat în piele, cockpit digital

Şi interiorul noului MINI Countryman este mai atractiv datorită unei game extinse de echipamente standard. Acum, aceasta include volan sport îmbrăcat în piele pentru toate variantele de model. Reglajele pe înălţime sunt acum disponibile standard pentru ambele locuri faţă. Scaunele reglabile electric sunt disponibile ca opţiune, inclusiv cu funcţie de memorare pe partea conducătorului.

Un nou panou de instrumente digital, opţional, este disponibil pentru noul MINI Countryman. Ecranul în design Black Panel din spatele volanului are un diametru de 5,0 ţoli (12,7 cm). Gama de sisteme audio şi de navigaţie a fost restructurată. Opţiunile Connected Media şi Connected Navigation Plus, disponibile ca alternativă la configuraţia de bază, includ fiecare un ecran color de 8,8 ţoli (22,35 cm) cu funcţie touch, localizat în instrumentul central. Unitatea circulară de control de la noul MINI Countryman prezintă un aspect rafinat al suprafeţei, în care panoul de control audio şi butoanele pentru lumini avarie şi sisteme de asistare a condusului sunt integrate armonios. Totodată, butoanele touch de marcaj şi suprafeţele Piano Black high gloss subliniază caracterul premium al instrumentului central.

Sistemul audio standard oferă streaming audio printr-o conexiune Bluetooth şi un sistem de telefonie hands-free cu interfaţă USB. Radio MINI Visual Boost şi panoul de instrumente digital fac parte din echiparea opţională Connected Media, în timp ce opţiunea Navigation Connected face ca o serie de funcţii de infotainment suplimentare să fie disponibilă în noul MINI Countryman, alături de un sistem de navigaţie care oferă soluţii de „real time traffic information” şi în România. Această opţiune include şi încărcare wireless pentru telefoanele mobile compatibile şi o a doua priză USB.

Noul MINI Countryman: mereu online şi actualizat datorită conectării inteligente

Noul MINI Countryman este echipat cu o cartelă SIM care este montată permanent în maşină. Aceasta permite de serviciu de e-call şi MINI TeleServices, o comunicare automată cu atelierul de service selectat pentru notificări cu privire la programul de revizii evaluat dinamic. Opţiunea Connected Media include o gamă largă de servicii digitale MINI Connected. Noul MINI Countryman este online mereu, ceea ce permite integrarea perfectă a asistentului vocal Amazon Alexa.

Stil individual pentru retrofitting: accesorii MINI originale

În noul MINI Countryman, opţiunile de retrofit de înaltă calitate din programul de accesorii MINI originale permit ca funcţionalitatea, comoditatea, plăcerea condusului şi stilul individual să fie adaptate şi mai precis la preferinţele personale. Selecţia variază de la suport pentru biciclete în spate, cutie pentru acoperiş, covoraş modelat pentru portbagaj şi covoraşe pentru orice condiţii meteo până la proiectoarele MINI LED individuale de uşi din programul MINI Yours Customized şi produsele John Cooper Works concepute pentru plăcerea extremă a condusului.