Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo

BMW Seria 6 Gran Turismo este o prezenţă unică în cadrul segmentului executiv premium. Combinaţia dintre confortul pe distanţe lungi şi abilitatea sportivă, atmosfera interioară de lux şi funcţionalitatea inteligentă este de neegalat în clasa sa. Un design al caroseriei modificat cu precizie şi perfecţionarea diferitelor detalii de design interior accentuează suplimentar profilul acestui concept de automobil. Plăcerea condusului şi eficienţa sunt îmbunătăţite printr-o extindere suplimentară a motoarelor şi prin introducerea tehnologiei mild hybrid 48V. Caracterul progresiv al noului BMW Seria 6 Gran Turismo este evidenţiat şi de inovaţiile din domeniile sistemelor de asistare a condusului, control/funcţionare şi conectivitate. De exemplu, un panou de instrumente complet digital şi un display central – fiecare cu monitor de 12,3 ţoli (31,24 cm) – sunt disponibile standard.

Caracterul inconfundabil al BMW Seria 6 Gran Turismo şi inovaţiile sale de ultimă oră deschid calea pentru următorul capitol din povestea sa de succes. Până în prezent, peste 50.000 de unităţi Seria 6 Gran Turismo au fost vândute în toată lumea. Noul BMW Seria 6 Gran Turismo va debuta în iulie 2020. Va fi construit la uzina BMW din Dingolfing, alături de BMW Seria 5, sedanul de lux BMW Seria 7 şi sportivul de lux BMW Seria 8.

Design exterior
Proporţiile arcuite dinamic marchează designul exterior al noului BMW Seria 6 Gran Turismo, care se concentrează eleganţa sportivă şi versatilitatea funcţională. Elementele distincte includ geamurile fără ramă ale celor patru uşi, linia acoperişului care se întinde mult în partea spate, hayonul mare şi spoilerul spate activ, care se extinde automat când maşina atinge 120 km/h.

Noile contururi pentru grila BMW a radiatorului şi farurile care o încadrează crează o imagine puternică. Acum, grila radiatorului se întinde în lateral şi ajunge în jos până la spoiler. Contururile mai subţiri ale farurilor accentuează lăţimea noului model. Priza de aer de sub bara de protecţie faţă este împărţită acum în trei segmente.

Noile faruri LED complete, care includ lumina de viraje adaptivă şi asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire, cu tehnologie matrix, fac parte din echiparea standard. Designul clar al graficii de lumini este accentuat de două surse de lumină de zi în formă L, aranjate una lângă alta. Luminile de zi exterioare îndeplinesc acum şi rolul de semnalizatoare. Sistemul de iluminare în viraje şi faza lungă sunt reglate proactiv folosind GPS. Funcţia de distribuţie dinamică a luminii permite reglarea iluminării drumului la fiecare situaţie de condus. Cea mai recentă versiune a farurilor LED adaptive cu funcţie matrix şi BMW Laserlight pot fi comandate opţional. Confortul şi raza de acţiune sunt îmbunătăţite semnificativ pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi datorită BMW Selective Beam care încorporează noile surse Laserlight, care sunt unice în clasa Seria 6 Gran Turismo. La viteze mai mari, BMW Laserlight măreşte raza de fazei lungi până la 650 de metri şi urmează drumul în mod dinamic.

De asemenea, o nouă divizare a suprafeţei oferă difuzorului o imagine mai sportivă. Acum, finisajele ţevilor de eşapament de la toate variantele de model au formă trapezoidală. Printre dotările pentru caroserie – şi ele cu design nou – ale pachetului opţional M Sport se numără spoiler frontal cu suprafeţe în formă de săgeată, orientate spre drum, şi elemente mesh, dar şi un element difuzor mare în partea spate.

Finisaje noi pentru exterior, sistem de frânare M Sport acum şi cu etriere roşii
Designul precis modificat al noului BMW Seria 6 Gran Turismo este completat de o selecţie larg revizuită a culorilor pentru finisajul caroseriei. Variantele Phyttonic Blue metalizat, Piedmont Red metalizat şi Bernina Gray cu efect Amber au fost adăugate la gama de nuanţe coloristice. La automobilele cu pachet M Sport se poate comanda şi finisarea în Portimao Blue metalizat. Iar oferta include şi trei finisaje BMW Individual: Dravite Grey metalizat, Tanzanite Blue metalizat şi Alvit Grey metalizat.

O nouă completare a listei de opţiuni o reprezintă finisările BMW Individual Shadowline. Iar automobilele cu pachet M Sport pot fi comandate acum cu pachet BMW Shadowline High-Gloss Shadowline cu acoperire extinsă. Sistemul opţional de frânare M Sport include acum posibilitatea ca etrierele să fie vopsite în albastru sau roşu.

Interior: atmosferă de lux cu funcţionalitate modernă
Conceptul distinct de automobil al noului BMW Seria 6 Gran Turismo aduce un nivel generoas de spaţiu şi funcţionalitate modernă pentru interior. Ambianţa sa de lux se combină cu cockpitul orientat către conducător, poziţia ridicată a şezutului şi ergonomia extinsă. Capacitatea portbagajului poate fi crescută de la 600 litri la maximum 1.800 litri, în funcţie de nevoie.

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo este echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional, care include combinaţia dintre un panou de instrumente complet digital şi un display central, fiecare având o diagonală de 12,3 ţoli (31,24 cm). Butoanele cu design nou de pe consola centrală – ale căror suprafeţe sunt acum în High-Gloss Black – şi volanul sport îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale nou aranjate, sunt două dintre dotările care oferă un plus de rafinament în interiorul noului BMW Seria 6 Gran Turismo.

Specificaţia standard include şi scaune reglabile electric pentru conducător şi pasagerul din faţă şi tapiţerie cu piele Dakota. Printre opţiunile disponibile se numără scaune multifuncţionale pentru conducător şi pasagerul din faţă, o bancheta cu înclinare electrică a spătarului şi tapiţerie BMW Individual cu piele Merino. De asemenea, pe lista de opţionale figurează şi noile benzi decorative de interior, iluminatul ambiental cu noua iluminare interioară dinamică, climatizarea cu reglare pe patru zone, acoperişul panoramic din sticlă, sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround şi cea mai recentă versiune a sistemului Professional de divertisment pentru locurile din spate.

Toate motoarele cu tehnologie mild hybridă 48V
Gama de motoare disponibile pentru noul BMW Seria 6 Gran Turismo include două propulsoare pe benzină şi trei motorizări diesel cu cea mai recentă tehnologie BMW TwinPower Turbo, ale căror puteri variază între 140 kW/190 CP şi 250 kW/340 CP. La toate variantele de model, tehnologia mild hybridă asigură furnizare instantanee de putere şi o eficienţă mai mare. Montarea unui generator 48V foarte puternic şi a unei baterii suplimentare permite un nivel foarte ridicat de generare de energie la frânare şi de stocare. Această energie poate fi folosită atât pentru alimentarea sistemului electric 12V, cât şi pentru a uşura sarcina asupra motorului termic şi a-i oferi un plus de putere.

Cu capacitatea de a oferi instantaneu 8 kW/11 CP, generatorul-starter oferă un impuls care adaugă un plus de dinamism atât la plecarea de pe loc, cât şi la viteze de deplasare mai mari. De asemenea, un generator-starter puternic creşte şi eficienţa prin asistarea motorului atunci când se rulează la viteze constante şi prin îmbunătăţirea confortului atunci când sunt utilizare funcţiile Auto Start-Stop şi coasting.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, disponibil la versiunile cu motoare cu şase cilindri dispuşi în linie ale noului BMW Seria 6 Gran Turismo, asigură transferul inteligent al cuplului între punţi, pentru un plus de dinamism şi un control excelent pe orice suprafaţă. Toate variantele de model respectă standardul de emisii Euro 6d.

Tehnologia sofisticată de şasiu contribuie la performanţele sportive sau confort, după preferinţe
Designul şi reglarea tehnologiei sofisticate a şasiului conferă noului BMW Seria 6 Gran Turismo echilibrul său caracteristic între flerul sportiv şi confortul în călătorii lungi. Disponibilă standard, suspensia pneumatică a punţii spate ţine cont de capacitatea ridicată de încărcare a maşinii. Suspensia pneumatică adaptivă pe ambele punţi, cu amortizoare controlate electronic, este disponibilă opţional şi permite reglarea manuală a gărzii la sol.

Cea mai recentă versiune a Direcţiei Active Integral, disponibilă opţional, poate veni în ajutorul conducătorului în timpul manevrelor prin rotirea roţilor spate când este nevoie, chiar şi la viteze mai mici de 3 km/h. Opţională, Executive Drive combină suspensia pneumatică adaptivă pe ambele punţi de aer cu stabilizarea antiruliu activă, ceea ce îmbunătăţeşte atât performanţa sportivă a noului BMW Seria 6 Gran Turismo, cât şi confortul călătoriei.

Sisteme evoluate de asistare a condusului cu noi funcţii
Funcţiile suplimentare pentru sistemele de ultimă generaţie de asistare a condusului din noul BMW Seria 6 Gran Turismo fac o nouă evoluţie spre condusul autonom. Aceste funcţii îmbunătăţesc confortul la condus pe distanţe lungi şi cresc siguranţa în situaţiile în cazul de vizibilitate redusă. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii, inclus cu opţiunea Driving Assistant, oferă acum şi facilitatea de revenire pe bandă prin intermediul asistentului de direcţie. Cea mai recentă versiune a Driving Assistant Professional, tot dotare opţională, include asistent de control al direcţiei şi al benzii, a cărui funcţionalitate include acum navigaţie activă. Acest sistem foloseşte datele de navigaţie pentru a observa în avans când va fi necesară o schimbare a benzii, iar aceasta poate fi efectuată cu uşurinţă folosind asistentul de schimbare a benzii (nu este disponibil pentru România). Există şi o funcţie nouă numită „formarea automată a benzii de urgenţă”, care intervine pentru a ghida maşina spre cea mai potrivită parte a benzii sale, în ambuteiajele de pe autostradă. Tempomatul opţional cu funcţie Stop & Go oferă conducătorilor noului BMW Seria 6 Gran Turismo un instrument adaptiv de control al distanţei, care ţine cont de situaţia din trafic şi de condiţiile meteo.

Gama de funcţii ale Parking Assistant a fost extinsă odată cu adăugarea asistentului de marşarier, care preia controlul direcţiei în timp ce parcurge înapoi distanţe de până la 50 de metri. Noul Drive Recorder permite până la 40 de secunde de imagini video din diferite puncte din jurul automobilului pentru a fi salvate. Iar reprezentarea 3D a zonei înconjurătoare în panoul de instrumente oferă o imagine de ansamblu îmbunătăţită asupra situaţiei actuale a traficului, a stării sistemelor de asistare a condusului şi a posibilelor acţiuni pe care le pot asigura.

Noi servicii digitale: BMW Maps, asistent personal inteligent BMW, integrare smartphone, actualizare software la distanţă
Disponibil standard, BMW Live Cockpit Professional anunţă şi sosirea noului sistem de operare BMW 7 în BMW Seria 6 Gran Turismo. Acesta nu numai că optimizează operarea intuitivă şi personalizarea conţinutului afişat, ci şi permite conducătorilor să folosească o serie de servicii digitale suplimentare. BMW Maps, noul sistem de navigaţie bazat pe cloud, permite calcularea foarte rapidă şi precisă a traseelor şi a timpilor de sosire, actualizarea la intervale scurte a datelor de trafic în timp real şi căutarea după cuvinte cheie atunci când sunt selectate destinaţiile de navigaţie. O altă dotare standard la BMW Seria 6 Gran Turismo este asistentul personal inteligent BMW cu funcţionalitate extinsă.

Funcţia standard de integrare a smartphone-ului face ca atât Apple CarPlay, cât şi Android Auto să fie disponibile în interiorul BMW Seria 6 Gran Turismo. O altă noutate este funcţia de actualizare software la distanţă care permite conducătorului să importe „over-the-air” funcţii modernizate ale automobilului şi servicii digitale suplimentare în maşină.