Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul Kia E-Soul. Primele informații oficiale

Noul Kia E-Soul. Primele informații oficiale

Cei de la Kia au prezentat astăzi, versiunea electrică a crossover-ului de oraș Soul. Începem cu partea exterioară acolo unde prezintă aceeași formă ca modelul Soul cu motoare termice, dar se remarcă lămpile cu lumini Full-LED aflate în partea superioară, barele de protecție față/spate plus o zonă solidă ce înlocuiește grila frontală îi oferă un aspect aerodinamic. Priza de încărcare se află în spatele unui panou mic prezent în partea frontală a mașinii. Partea posterioară a fost și ea ușor modificată, din nou tehnologia LED făcându-și apariția.

Ca detalii tehnice, Kia E-Soul va veni cu două sisteme de propulsie ambele 100% electrice. Cei care vor achiziționa mașina pot opta pentru sistemul de 64 kW/H sau cel standard de 39,2 kW/H. La ambele sisteme, cuplul va fi unul de 395 Nm.

Sistemul de 64 KW/H este conceput pentru autonomie mare, iar energia este furnizată de un motor electric de 204 cai putere, iar cu doar o singură încărcare poate parcurge 452 de KM. 0-100 KM/H în 7,6 secunde. Cel de-al doilea sistem vine cu un motor de 136 cai putere cu o autonomie de 277 de KM. Un încărcător rapid este oferit la ambele versiuni, iar ambele pachete de baterii se pot reîncărca de la 20% la 80% în 42 de minute.

Interiorul modelului E-Soul vine finisat cu forme și texturi inspirate din acustică. El poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapițeria din piele naturală sau material textil. Există și un sistem de lumini ambientale numit Sound Mood Lighting, ce emite o lumină discretă din fețele ușilor. El mai are o lumină care pulsează pe ritmul muzicii din sistemul audio, transformând interiorul într-o discotecă pe roți. Mai prezintă un încărcător wireless, scaune încălzite și ventilate, sistem audio Harman Kardon și Head-Up Display.

Kia E-Soul vine echipată și cu tehnologie modernă. Are tehnologie de recuperare a energiei pentru maximizarea autonomiei. Include sistemul eficient de pompare a căldurii, dar și sistemul inovator al Kia, de ventilare individuală și aer condiționat, care oprește ventilarea cabinei de la sursă pentru toate locurile excepție făcând cel al șoferului.

Totodată mașina e echipată standard cu sistemul de regenerare a forței de frânare, operat prin padele din spatele volanului. Acesta oferă șoferului posibilitatea de a încetini automobilul și de a controla recuperarea energiei cinetice pentru a maximiza autonomia și eficiența.

Dar noutatea tehnologică a Kia E-Soul este sistemul UVO CONNECT. Este un sistem telematic ce a fost conceput pentru a aduce condusul la un alt nivel, oferind informații prețioase din mediul înconjurător. El folosește propriul card SIM ce colectează și actualizează în timp real informații din timpul călătoriei, ca de pildă, mersul traficului, previziuni ale vremii, puncte turistice, detalii despre locuri de parcare incluzând  prețul și locația, dar și locațiile pentru stațiile de încărcare.

Mașina își va face debutul la Salonul Auto de la Geneva și va fi pusă la dispoziție pentru clienții europeni din primul trimestru al anului 2019 cu garanția de 7 ani.

 

Foto-KIA

AUTOR:

TAGS: e-soul, kia,

reclama