0

Noul BMW K 1600 Grand America

Hyundai Ploiesti!

BMW Motorrad își extinde gama de modele în segmentul touring prin lansarea unui model special proiectat pentru a oferi o experiență deosebită în călătoriile lungi. BMW K 1600 Grand America debutează în cadrul celui mai mare salon moto din lume, EICMA Milano, între 7 și 12 noiembrie 2017. Derivat din BMW K 1600 B, noul model combină performanța motorului cu 6 cilindri în linie cu echipamente exclusiviste, transformând orice călătorie într-o experiență nouă, atât din punct de vedere al confortului, cât și fascinației, într-un stil de croazieră tipic american.

Design-ul modelului BMW K 1600 Grand America este inspirat de motociclete custom tipice pieței Nord-Americane, iar acest lucru se reflectă la nivelul elementelor părții dorsale. Un stop suplimentar este integrat în topcase pentru a-i conferi motocicletei o prezență aparte. De asemenea, este în perfectă armonie cu blocurile optice spate integrate în cutiile laterale, cu funcție de stopuri și semnalizare. Toate elementele folosesc tehnologie LED.

Specificațiile aparte ale motorului cu 6 cilindri în linie asigură parcurgerea distanțelor lungi la ghidonul noului BMW K 1600 Grand America în deplin confort. Cea mai recentă versiune a propulsorului specific BMW Motorrad livrează puterea fără efort, indiferent de condițiile de drum. Cel mai compact motor cu 6 cilindri în linie din segment furnizează 118 kW/160 CP la 7.750 rpm și un moment maxim de 175 Nm la 5.250 rpm. Pe noul BMW Grand America, acesta nu dă dovadă doar de o sursă continuă de putere, ci și de performanțe dinamice de top. Bazat pe principiile „The American Way of Riding”, viteza maximă este limitată la 162 km/h. Acest lucru ține cont de faptul că personalizarea cu diverse elemente a părții dorsale – foarte popular în această clasă – va schimba semnificativ distribuția maselor între cele două roți. În acest fel, caracteristicile ce țin de dinamică, stabilitate și siguranță sunt garantate în orice condiții.

Sistemul Reverse Assist, în echiparea standard, facilitează manevrarea noului BMW Grand America. Se activează prin apăsarea unui buton de pe panoul de comandă din stânga ghidonului. Imediat apoi, riderul trebuie să acționeze butonul de pornire pentru a pune motocicleta în mișcare.

Caracteristici ale noului BMW K 1600 Grand America:

 • Motocicletă touring premium cu stil american
 • Design autentic, armonios, cu o siluetă dinamică accentuată de spatele foarte coborât
 • Topcase cu o capacitate mărită pentru mai multe bagaje și spătar pentru pasager integrat
 • Cutii laterale și topcase cu blocuri optice integrate
 • Pachetul Style (opțional) cu finisaje în două culori, Negru Storm metalizat și Galben Austin metalizat
 • Propulsor cu 6 cilindri în linie ce respectă normele EU4 și furnizează 160 CP la 7.750 rpm și cuplu maxim de 175 Nm la 5.250 rpm
 • Viteză maximă limitată la 162 km/h
 • Suspensie reglabilă electronic Dynamic ESA cu două moduri – Road și Cruise în standard
 • Sistem Reverse Assist pentru o manevrare mai ușoară cu spatele în standard
 • Protecție excelentă împotriva ploii și a vântului datorită parbrizului înalt
 • Cadru spate jos, înălțimea șeii pasagerului a fost redusă cu 70 milimetri și poziția scărițelor adaptată pentru mai mult confort
 • Suporți de picioare ce asigură o poziție cu picioarele înainte pentru rider în standard
 • Suporți de picioare pentru pasager disponibili ca accesoriu original BMW Motorrad
 • Shift Assistant Pro, pentru schimbarea vitezelor fără ambreiaj, disponibil ca opțiune
 • Apel de urgență inteligent eCall pentru asistență rapidă în caz de accident sau urgență disponibil ca opțiune (doar pentru piețele europene cu funcții Connected Drive)
 • Echiparea standard include bare de protecție ale motorului, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), far cu Xenon, manșoane încălzite, șei încălzite, Multi-Controller, trei moduri de pilotaj (Rain, Road, Dynamic), pilot automat, sistem audio și pregătire pentru navigație
 • Gamă de opțiuni variată: sistem de iluminare pentru viraje, lumini de zi, Keyless Ride, Hill Start Control, închidere centralizată etc.)
 • Gamă variată de accesorii originale BMW Motorrad (roți forjate, capace cromate pentru oglinzi, sistem de navigație etc.

 

Tag-uri: , , ,
Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.