0

Noua generatie: Hyundai i30

Hyundai Ploiesti!

Noua generatie a modelului Hyundai i30 va fi prezentata la Paris. Noul model este mai lung (+40 mm), mai lat (+15 mm) insa mai scund (-15 mm) pastrand acelasi ampatament. Tot ca element de noutate, Hyundai a mentionat ca a marit procentul metalelor dure in constructia acestui model astfel atingand pragul de 53% iar masina a devenit mai usoara cu 28 kg.

La capitolul motorizare, Hyundai va echipa noul i30 cu 3 motoare pe benzina si 3 motoare diesel. Gama motoarelor pe benzina va fi alcatuita din 1.4l aspirat natural de 100 CP, 120 CP si unul turbo de 140 CP. Motoarele diesel vor avea o cilindree de 1.6 dar cu puteri diferite: 95 CP, 110 CP si 133 CP. Motoarele vor fi cuplate la o cutie manuala in sase trepte sau robotizata cu 7 trepte si cu dublu ambreiaj. Se asteapta sa exista si o varianta sport denumita N ca va fi propulsata de un 2l si va dezvolta 260 CP.

Printre noutatile tehnologice, noul Hyundai i30 va avea un sistem multimedia cu suport pentru Apple CarPlay si Android Auto, sistem anti-impact frontal, cruise adaptiv, sistem de monitorizare unghi mort, sistem de siguranta si mentinere a benzii de mers s.a.m.d.

 

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.