Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noi versiuni de SUV-uri Porsche

Porsche își extinde linia de SUV-uri compacte prin lansarea unei noi versiuni, entry-level, pentru modelul Macan. Motorul turbo cu patru cilindri a fost adaptat special pentru Macan, care se încadrează în categoria mașinilor sport din segmentul SUV-urilor compacte.

În ceea ce privește celălalt SUV de la Porsche, modelul Cayenne va fi echipat de acum înainte cu un sistem de infotainment de ultimă generație Porsche Communication Management (PCM).

Cayenne PCM

Cayenne PCM

Motorul turbo, de doi litri, de pe noul Macan, dezvoltă o putere de 185 kW (252 CP) la o turație cuprinsă între 5,000-6,800 rpm și vine în dotarea standard cu o transmisie automată PDK, cu șapte trepte și ambreiaj dublu. Astfel, Macan este capabil de performanțe impresionante în materie de accelerație: atinge 100 km/h în 6,7 secunde, iar cu pachetul opțional Sport Chrono, poate coborî până la 6,5 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge noua versiune este de 229 km/h. În ceea ce privește consumul de combustibil, Macan se dovedește a fi foarte eficient: în funcție de diametrul roților și combinația de pneuri, Macan consumă, potrivit NEDC, de la 7,4 l/100 km la 7,2 l/100 km.

Macan poate fi comandat începând de astăzi, putând fi livrat din luna iunie. Prețul de pornire, fără TVA, este de 50.100 EUR.

Porsche Cayenne este de acum echipat cu un sistem de infotainment de ultimă generație și are un nivel ridicat de conectivitate.

Macan int
Piesa de rezistență a viitorului sistem Porsche Communication Management (PCM), care se va regăsi în versiunea standard a tuturor modelelor Cayenne este ecranul tactil high-resolution, cu o diagonală de 17,7 cm. Interfața pentru utilizator cu design nou permite comenzi intuitive, similare celor de pe smartphone. Atunci când senzorul de proximitate detectează o acțiune din partea utilizatorului, ecranul afișează funcțiile relevante din meniu, pe care șoferul le poate controla prin gesturi multi-touch. Conectivitatea extinsă, prin Bluetooth, USB și micro SD, permite o integrare mai bună cu smartphone-urile și cu diversele unități de memorie. O altă opțiune utilă este cea care permite conectarea iPhone-ului la sistemul PCM al automobilului, făcând posibilă utilizarea aplicației Apple CarPlay®.

Macan2

Noul modul de navigație este inclus în versiunea standard a noului Cayenne. Acesta impresionează prin afișarea hărților la calitate HD și, în unele regiuni, și în 3D. Funcția de navigare poate fi activată, la fel de ușor, și prin comandă vocală. Modulul opțional Connect Plus oferă o navigare mai dinamică, prin furnizarea informațiilor din trafic în timp real. În plus, serviciile online de orientare Google Street View® și Google Earth® pot fi utilizate pentru vizualizarea detaliilor pe marginea șoselelor și în zonele urbane. Utilizarea sistemului PCM ca Wi-Fi hotspot și integrarea mai extinsă a smartphone-urilor în sistemul SUV-ului Porsche pot satisface toate nevoile șoferilor în ceea ce privește conectivitatea. O altă noutate este aplicația Porsche Connect, ce permite șoferilor transferul de destinații de pe smartphone direct în sistemul PCM, pentru o navigare mai facilă. Porsche Car Connect, o aplicația familiară posesorilor mărcii, este, de asemenea, inclusă în modulul Connect Plus. Aceasta îi permite șoferului să controleze anumite funcții ale automobilului de la distanță, dar și să acceseze informații precum nivelul combustibilului, de pe smartphone.

reclama