0

Noi generații pentru modele de raliu Ford Fiesta R5 și Fiesta R1

Britancii de la M-Sport, preparatori pentru modele Ford și Bentley în motorsport, au prezentat lumii noile modele pentru raliuri, Fiesta R5 și Fiesta R1.

Începem cu Ford Fiesta R5. Mașina a ajuns la a doua generație, prima fiind un succes major în raliurile naționale și internaționale. Noua generație vine cu un pachet aerodinamic mai agresiv, un motor turbo Ecoboost de 1.6 litri, 290 CP, 475 Nm, tracțiune integrală și o cutie de viteze secvențială în 5 rapoarte Sadev. Primul start al noului Fiesta R5 este deja confirmat în Raliul Estoniei cu Teemu Suninen la volan.

După o lungă pauză, M-Sport a scos o nouă generație și pentru Fiesta R1. Acest model dorește să fie o rampă de lansare pentru piloții debutanți în raliuri. Va fi realizat la uzina M-Sport din Polonia, iar ca specificații vine cu un motor Ecoboost turbo de 1.0 litri, 150 CP, 200 Nm, tracțiune față, iar cutia de viteze va fi una secvențială în 5 trepte, față de vechea generație ce venea cu o cuite manuală tot în 5 trepte.

Există deja și prețuri pentru Fiesta R1. Pentru conversia mașinii de la Fiesta ST-Line(modelul de bază) la R1, prețul începe de la 27.000 de euro, iar pentru un model R1 gata făcut, prețul este de 46.000 de euro.

 

Foto-M-Sport

Tag-uri: , , , , ,
Despre autor:

Pasionat de mașini încă de când am apărut pe lume.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.