Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Navara Reloaded: Mercedes-Benz Clasa X Concept [VIDEO]

Prin acest pick-up, Mercedes-Benz Vans va extinde gama de produse cu un al patrulea model de serie. În același timp, compania ce poartă steaua în trei colțuri va deveni primul producător premium care pătrunde în segmentul promițător al pick-up-urilor de dimensiuni medii. Daimler AG va face investiții de nouă cifre (euro) în noul model, la momentul lansării lui pe piață. Acesta va fi lansat la sfârșitul anului 2017, sub numele de Mercedes-Benz Clasa X. Piețele importante vor fi Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia și Europa.

Interiorul Clasei X Concept exploratorul rafinat este o declaraţie de stil, în egală măsură emoțională și elegantă, caracterizată de un mix intrigant de culori calde și reci, precum și de materiale de înaltă calitate. Universul de culori și materiale folosite transmite filozofia purităţii senzuale a designului Mercedes-Benz. Atingerea fină a pielii naturale întoarse, de culoare maro, folosită la scaune, oferă un sentiment confortabil. Această culoare caldă, regăsită de asemenea pe tabloul de bord, este combinată cu pielea nappa de un alb glacial. Marginea realizată din lemn afumat de stejar, cu porii deschiși, contrastează cu elementele lucioase din aluminiu. Astfel, lumea luxului modern este reprezentată într-un mod extrem de elegant.

https://www.youtube.com/watch?v=iaoVvGgVDOA

Farmecul contemporan este amplificat și mai mult de fantele de ventilație rotunde, de display-ul central de înaltă rezoluție, de sine stătător, precum și de controlerul central și de touchpad-ul multifuncțional. La fel ca la un smartphone, toate funcțiile telematice pot fi controlate prin touchpad, folosind gesturi sau introducând litere sau caractere. Prin urmare, Mercedes-Benz introduce cel mai modern concept de control și de afișaj din segmentul de pickup-uri de dimensiuni medii. În același timp, caracteristicile și funcționalitățile specifice segmentului pick-up-urilor au fost păstrate, cum ar fi frâna de mână din consola centrală.

Gama de motoare este, de asemenea, variată. Vârful de gamă va avea un motor diesel V6, combinat cu tracţiunea integrală 4MATIC. Cuplul mare al motorului va oferi o dinamică ridicată on-road şi off-road. Sistemul integral va combina un sistem electronic de tracțiune, o cutie de transfer reductor și două diferențiale. Sistemul de tracțiune și diferențialele acționate electric canalizează puterea acolo unde tracţiunea este cea mai bună. În condiții extreme off-road, diferențialele din spate și diferențialul dintre osii pot fi blocate. Acest lucru va face posibilă depăşirea obstacolelor dificile şi a pantelor în condiții de siguranță.

Puternicul sistem de rulare şi șasiul de tip scară pot transporta o încărcătură de peste 1,1 tone și o capacitate de remorcare de până la 3,5 tone. Această putere este suficientă, de exemplu, pentru a transporta în pick-up aproximativ patru metri cubi de lemn de foc sau pentru a tracta o barcă. În același timp, suspensia, special construită cu osii late, puntea spate cu arcuri elicoidale și un amortizor calibrat cu precizie, vor asigura un confort sporit la rulare – on-road şi off-road. Pick-up-ul care poartă steaua în trei colțuri va impresiona prin direcția precisă, prin experienţa de condus confortabilă și prin virajelele agile. În plus, va amortiza loviturile în mod elegant, transformându-l în autovehiculul perfect pentru mediul urban.

La fel ca toate autovehiculele Mercedes-Benz, pick-up-ul se va distinge prin siguranța exemplară. Sistemele moderne de asistență a șoferului, bazate pe camere video, radar şi senzori cu ultrasunete, vor sprijini și ajuta șoferul în multe situații apărute în timpul condusului şi vor spori siguranţa şi confortul. O serie de sisteme de asistență vor fi incluse standard în componenţa pick-up-ului.

Prin Clasa X, Daimler AG şi Alianţa Renault-Nissan îşi extind cooperarea strategică, începută în urmă cu șase ani. Aceasta facilitează intrarea rapidă şi eficientă din punct de vedere financiar a producătorului Mercedes-Benz în segmentul pick-up-urilor de dimensiuni medii, care este în continuă creştere. În plus, ambele companii beneficiază de o utilizare optimă a capacității de producție. Nissan este al doilea mare producător din lume de pick-up-uri de dimensiuni medii, cu o sarcină utilă de o tonă, și are peste 80 de ani de experiență în producerea și promovarea acestor tipuri de autovehicule.

Oferta AUTO
reclama