0

MINI ALL4 Racing victorie în Hungarian Baja

Hyundai Ploiesti!

Al-Attiyah şi navigatorul Baumel au dovedit că sunt competitivi încă din start, când au reuşit cel mai bun timp în proba specială de deschidere, ce a avut loc vineri seară (14 august). Acest rezultat a plasat modelul MINI ALL4 Racing în fruntea plutonului când prima dintre cele două etape principale ale week-endului a avut startul sâmbătă dimineaţă.

În condiţii normale de cursă, nimeni nu-şi doreşte să fie primul pe traseu, pentru că este dificil de analizat ritmul la care trebuie să se evolueze pentru a rămâne în frunte. Dar în Ungaria, prima poziţie la start a reprezentat un avantaj decisiv.

Din cauza condiţiilor meteo – vreme uscată şi foarte cald -, norii denşi de praf au fost ridicaţi în spatele maşinilor. Din postura sa de lider, Al-Attiyah a utilizat la maximum avantajul de a avea cea mai bună vizibilitate, în timp ce următorii săi au rulat în praful ridicat, iar vizibilitatea le-a fost limitată. Cu toate acestea, echipajul MINI ALL4 Racing nu şi-a decis singur soarta…

Deşi au navigat confortabil pe tronsoanele prăfuite şi zonele împădurite, intercalate cu săritoare şi vaduri, necunoscutul a venit pentru echipajul MINI ALL4 Racing de la ruperea unui disc de frână la puntea spate. Zgomotul rezultat la frânare a fost suficient pentru ca Al-Attiyah să fie forţat să-şi reducă ofensiva, până când problema a fost identificată şi rezolvată. În ciuda acestui incident, Al-Attiyah şi Baumel au reuşit să câştige etapa a doua.

Duminică dimineaţă a fost startul ultimei etape şi experimentatul echipaj MINI ALL4 Racing şi-a propus un ritm de cursă precaut. În cele din urmă, cei doi au încheiat pe locul al doilea în etapă, dar s-au impus în clasamentul general cu un avans de 14 minute şi 38 de secunde, chiar şi după o penalizare de trei minute.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.