Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO
Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X

Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie. Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Prin Clasa X, Mercedes-Benz vine în întâmpinarea nevoilor moderne ale pieței, deschizând totodată acest segment de piață pentru noi categorii de consumatori. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup. Lansarea pe piață va avea loc în noiembrie 2017 în Europa, urmată de Africa de Sud, la începutul anului 2018, Australia și Noua Zeelandă în decursul aceluiași an, și la începutul 2019 în Argentina și Brazilia.

Mercedes-Benz Clasa X a fost proiectat pentru a răspunde particularităților moderne ale piețelor internaționale. Cererea pentru un pickup de dimensiuni medii cu caracteristicile unui autovehicul premium a crescut constant în ultimii ani. În același timp, numărul de pickup-uri utilizate în scop personal este în creștere. Acestea nu mai sunt percepute strict drept “cai de povară”. Mercedes-Benz este primul producător premium care ia în considerare aceste schimbări – bazându-se pe experiența și competențele sale în producerea de autovehicule comerciale și de teren ca Unimog sau Clasa G, pentru operațiuni dificile, dar și autovehicule adecvate atât activităților profesionale, cât și pentru timp liber precum Clasa V sau Vito și gama vastă de autoturisme devenite sinonime cu luxul și plăcerea de a conduce, la nivel global.

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți: de la proprietari de teren și fermieri argentinieni, proprietari de afaceri și companii de construcție din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri și trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroși din Noua Zeelandă și Germania.

La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări deopotrivă puternice și eficiente, cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cuplu mare și cilindree de 2,3 litri este disponibil în două variante – în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP.
Ambele modele diesel sunt disponibil cu volan pe stânga sau dreapta, cât și cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Datorită nevoilor foarte specifice ale pieței, de exemplu în Dubai și Maroc, modelul pe benzină X 200 de 122 kW / 165 CP este disponibil doar ca vehicul cu volan pe partea stângă, cu tracțiune spate. Toate motorizările au o funcționare silențioasă, cu vibrații reduse și o distribuire excelentă a puterii, cât și cu cifre reduse la nivel de consum. Puterea este transferată printr-o transmisie manuală cu șase trepte. O transmisie automată cu șapte trepte este disponibilă la cerere pentru modelele X 250 d și X 250 d 4MATIC de 140 kW / 190 CP.

Motorul diesel V6 cu cuplu ridicat va fi lansat la mijlocul anului 2018, asigurând un plus de agilitate pe teren accidentat. Acesta va genera 190 kW / 258 CP și un cuplu maxim de 550 Nm. Cu această motorizare, X 350 d ocupă o poziție de lider în segment. Modelul de top al Clasei X va fi echipat standard cu transmisie permanentă 4MATIC și transmisie automată cu șapte trepte 7G-TRONIC PLUS, cu padele, și funcția ECO start/stop. Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opțional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pickup-urilor. Această tehnologie permite ca experiența de conducere să fie adaptată după preferințele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate. Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual și Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate și funcția ECO de pornire/oprire.

Oferta AUTO
reclama