0

Marca Volkswagen

Hyundai Ploiesti!

Marca Volkswagen: Regimul nazist şi-a pus pecetea pe această marca, fiind fondată în 1937. Scopul acestei maşini relevă din denumire: ‚volks’-a poporului, şi ‚wagen’-maşină, dorindu-se crearea unei maşini a poporului, foarte accesibilă tuturor categoriilor sociale. Primul model conceput a fost VW Käfer tradus „VW Gândac” , model ce dăinuie până şi în prezent sub denumirea generică: ’broscuță’.

Dar şi denumirea modelelor de la VW este destul de relevanţă, această fiind dată după diferite similitudini:

  1. Volkswagen Kombi ( Combi): această denumire este un cuvânt valiza, fiind format din cuvintele: „Personenkraftwagen” (germ.: ’maşină’) şi Lastkraftwagen (germ. ’camion’). Astfel, Kombi este un autovehicul folosit atât pentru transportul persoanelor, cât şi a mărfurilor.
  2. Volkswagen Tiguan: iarăşi ne confruntăm cu un cuvânt valiza, fiind format din contractarea cuvintelor : ‚tiger’ (germ: tigru) şi ‚leguan’ (germ: iguană). Acest nume a fost ales după ce s-a făcut un sondaj în rândul germanilor.
  3. Volkswagen Jetta: această denumire face referinţă la un vânt puternic de înalta altitudine ‚jet stream’.
  4. Volkswagen Amarok: acest cuvânt provine din mitologia greacă, semnificând o forţă gigantică găsită deseori în spiritul lupului. În limbajul eschimoşilor acest cuvânt chiar se traduce prin lup. Apropiind acest cuvânt de fondul latin se traduce prin: ‚iubire de piatră’, însuşire necesară unui vehicul de teren.
  5. Volkswagen Touareg: denumirea vine de la un popor de nomazi ce trăieşte în Sahara centrală. Un nume ideal pentru un vehicul gândit pentru a străbate dunele din deşert.
  6. Volkswagen Eos: numele vine de la o zeiţă greacă, zeiţă aurorei. Eos mai este şi mama vântului şi a stelelor. Deci, iarăşi un alt termen care face referinţă la vânt.
  7. Volkswagen Scirocco: numele vine din italiană: ‚sirocco’ , nume dat vântului mediteranean ce bate dinspre zona deşertului Sahara.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.