Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Honda PCX 125 – episodul 1

Honda PCX 125 – episodul 1

Unealta potrivită pentru treaba potrivită! Asta este Honda PCX 125, dacă treaba este să scapi cât mai repede de trafic, iar unealta trebuie să fie economică, accesibilă și fiabilă. Am ales să petrec 2 săptămâni în traficul din București acompaniat de micul scuter al japonezilor pentru a dovedi că nu contează atât de mult condițiile meteo, este mult mai satisfăcător să ajungi acasă cu 15-30 de minute mai repede decât o fac cei blocați în mașini la ora de vârf.

Pentru a învinge traficul și a salva timp nu ai nevoie de cai putere, ai nevoie de manevrabilitate, iar PCX-ul exact asta îți oferă. Cu propulsorul său monocilindru de 12 cai putere și cutia sa CVT ce acum este mai eficientă, micul scuter pune la dispoziția utilizatorului tot ce are nevoie pentru a accelera rapid până la 50-70 km/h și pentru a ține pasul cu traficul infernal din capitală. Masa redusă și ghidonul lat permit manevrarea ușoară printre mașinile staționate sau oprite, iar consumul de 2.4 litri/100 km este ceva de vis. Poate doar un automobil plug-in hybrid ar putea să-ți indice această valoare în instrumentar, iar asta ar fi pentru o perioadă scurtă după ce ai mers doar pe electric și a intrat motorul termic în funcțiune.

Chiar dacă afară sunt 3 grade Celsius, îmbrăcat corespunzător te poți bucura de mersul pe 2 toți – ai nevoie de îmbrăcăminte călduroasă, dar nu voluminoasă. Vrei să-ți păstrezi mobilitatea, dar să-ți fie cald și să fii protejat. Protecțiile la coate și palme sunt extrem de importante, cel mai des în oraș, dacă va fi să cazi, o vei face la viteză mică și vei avea instinctul să te sprijini de asfalt în cădere. Nu uita să-ți adaptezi stilul de mers la condițiile mediului tău – la 3 grade Celsius, asfaltul nu oferă prea multă aderență, mai ales dacă noaptea a fost umezeală pe jos.

În ciuda tuturor acestor lucruri, se poate merge pe 2 roți în perioada rece și e chiar indicat dacă o faci în modul corespunzător, după cum vei vedea în clipul nostru.

CONCLUZII

Nota: