Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Geneva ba, lansări Da! Partea 1

Geneva ba, lansări Da! Partea 1

Răceala mondială numită CoronaVirus a reușit să de-a peste cap multe evenimente importante din industria motorizată. După ce etape din Formula 1 și MotoGP s-au anulat din această cauză, a venit rândul și celui mai important salon auto din lume, cel de la Geneva să își închidă porțile.

Dar producătorii auto nu s-au lăsat descumpăniți și au lansat o sumedenie de modele, despre care voi vorbi acum, dar și mâine în cadrul celei de-a doua părți. Așadar, să îi dăm cheie!

Aston Martin

Britanicii au prezentat modelul V12 Speedster. La bază este un Vantage, doar că nu mai are acoperiș deloc. Motorul este un V12 de 5.2 litri ce dezvoltă 700 CP și un cuplu motor de 753 Nm. Vine cu tracțiune spate și o cutie automată în 8 trepte. Designul este unul absolut spectaculos și împrumută elemente aerodinamice din motorsport, dar și din aviație. Mașina va fi produsă în număr limitat și va costa 877.000 de Euro.

Audi

Marca germană a lansat o nouă generație pentru A3 Sportback. Deși ca design nu sunt schimbări majore, remarcăm că mașina e o idee mai mare, iar în evidență ies luminile de zi Matrix LED. La capitolul motorizări, găsim un benzinar TFSI de 1.5 Litri și 150 CP, dar și două pe motorină de 2.0 TDI cu 116 respectiv 150 CP. O sa existe și o unitate ce va avea sistem mild-hybrid, dar momentan nu se cunosc detalii despre acest motor. Interiorul vine cu noutăți, mai exact instrumental de bord digital și un sistem de infotainment de dimensiuni generoase. Un detaliu interesant îl reprezintă că doritorii ce vor sa ia acest model pot opta pentru o tapițerie făcută din sticle reciclate. Livrările pentru noul A3 Sportback încep din jumătatea a doua din 2020.

Bentley

Producătorul britanic a prezentat modelul Mulliner Bacalar. Este o decapotabilă ce a fost produsă în 12 exemplare și deja toate s-au vândut. Motorul e un W12 de 6.0 litri ce prezintă 660 CP și 900 Nm.

BMW

Dupa numeroase teasere, BMW a prezentat conceptul I4. Este un gran Coupe full electric ce prefațează modelul de serie ce o sa apară în 2021. Cu un design futurist, puterea ajunge la 530 CP, iar autonomia va fi de 600 KM. Și să nu uităm de grila frontală gigantică ce este prezentă și pe acest concept.

Bugatti

Francezii au adus o variantă și mai sportivă pentru Chiron. Se numește Pur Sport și vine cu numeroase modificări. Prize de aer mai mari, spoilere modificate, arcuri mai rigide și amortizoare adaptive. Motorul este un W16 de 8.0 litri, 1500 CP și 1600 Nm. Mașina va fi fabricată în 60 de exemplare, iar prețul e pe măsură: 3 milioane de euro.

Cupra

Anul trecut a fost prezentat ca un concept, anul ăsta a apărut ca model de serie. Este vorba despre Formentor, primul SUV al acestei mărci.  Vine cu două motorizări. Prima este un plug-in hybrid. Combină un benzinar de 1.4 litri 150 CP și o unitate electrică cu 115 CP ce duc puterea totală la 245 CP. Autonomia in modul electric va fi de 50 KM. In schimb unitatea a doua este de 2.0 litri și 310 CP. Ambele versiuni vin cu DSG și tracțiune integrală. Interiorul prezintă elemente ce le putem găsi și pe noul Cupra Leon adică scaune sport, volan sport și același sistem de infotainment.

Fiat

Italienii au lansat versiunea electrică pentru modelul 500. Noul 500e are un motor electric ce are o putere de 120 CP și o autonomie de 320 KM. Se poate încărca până la 80% in 35 de minute. Prețul începe de la 37.500 de Euro.

Hyundai

Marca coreeană a prezentat un concept spectaculos numit Prophecy. Acesta este full electric, dar nu se cunosc detalii tehnice despre el. Prototipul prezintă astfel viziunea constructorului la capitolul design pentru viitoarele modele. Un lucru trebuie menționat, inginerii au înlocuit volanul cu două joystick-uri ce ii oferă șoferului mai mult confort și vizibilitate.

Mâine revin cu partea a doua!

carvertical VIN
reclama