Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Doua filme documentare cu eroi exceptionali: Cursa vietii si No Limits

eBlogAuto a fost oaspetele celor de la BMW Romania in celebrarea constructorului bavarez a istoriei sale in motorsportul romanesc si international. Pentru a sarbatori cele amintite mai sus, BMW a pregatit pentru oaspeti doua proiectii a unor documentare ce atesta valoarea automobilelor sale: unul din documentare era despre Marin Dumitrescu (pilot roman de mare valoare in perioada post belica), iar celalalt despre cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps sustinuta de constructorul german cu o echipa din care facea parte si pilotul Alessandro Zanardi, cunoscut ca fiind un pilot de mare clasa, in ciuda faptului ca ambele picioare ii sunt amputate. Evenimentul i-a avut ca invitati si pe cativa din cei care au format echipele ce au facut posibile aceste documentare: Tim Hahne si Julius Jacoby (din partea echipei care a creat “No limits”) si Catalin Oprea si Eduard Baban (din partea echipei ce a creat “Cursa vietii mele”).

bmw-eveniment-2015 (1)

In aceasta zi festiva, s-a nimerit sa fie si ziua de nastere a domnului Marin Dumitrescu sau, mai pe scurt, nea’ Marin, acesta ajungand la frumoasa varsta de 97 de ani. Despre dansul vom vorbi mai pe indelete in cele ce urmeaza.

“Cursa vietii mele”

Nea’ Marin, zis si bunicu’, este omul care a jucat in rol important in sportul cu motor romanesc dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa ce a venit de pe front – unde a servit in aviatia romaneasca – nea’ Marin a inceput sa restaureze si sa alerge cu Jeep-urile lasate de americane in urma. Insa motivul pentru care nea’ Marin este atat de pretuit de BMW Romania nu este pentru ca a alergat cu Jeep, ci pentru ca la un moment dat in cariera sa a alergat cu faimoasele BMW 328. Mai mult decat atat, nea’ Marin a imbunatatit drastic BMW-urile un pic greoaie, astfel reusind sa stabileasca un record la cursa de la Sinaia. Dupa cum spune si dansul, aceea a fost “cursa vietii” lui. Pentru mai multe detalii, va invit sa vedeti trailer-ul de mai jos si apoi documentarul intreg. Va asigur ca merita. Trebuie sa fim corecti si sa spunem ca productia acestui film nu a fost la inaltimea urmatorului material cinematografic despre care voi vorbi, dar incarcatura emotionala a fost cel putin de 10 ori mai mare. Cred ca va dati seama ca dintre cele doua acesta a fost preferatul meu. Si ca sa intelegeti de ce am fost atat de impresionat de nea’ Marin, va atasez mai jos scurta mea discutie cu dansul la sesiunea de autografe.

 

Eu: Nea’ Marine, da vad ca va chinuiti cam mult la fiecare autograf. Nu ati vazut cum fac actorii? Mazgalesc acolo ceva si gata. De ce va chinuiti atat?
El: Domnul meu… (ma masoara din cap pana in picioare)… Aici e vorba de un respect pentru automobil!

Sper ca nea’ Marin sa ajunga, cel putin, la 100 de ani. La multi ani, bunicule!

“No limits”

Sloganul ce a aparut la inceputul acestui film era simplu: “impossible is just a word”. Nu ajungi sa intelegi cum trebuie fraza pana ce nu termini filmul si vezi cam ce reuseste sa faca Alex Zanardi, star-ul acestui documentar, pilotul cu ambele picioare amputate. Vreau sa intelegeti bine acest lucru: AMBELE picioare amputate. Acest pilot care a avut si o cariera scurta in Formula 1, a concurat deasemena in IndyCar si WTCC – in WTCC a reusit sa castige 4 curse in 5 sezoane. Incredibil este faptul ca pe tot parcursul documentarului el pare a fi cel mai optimist de acolo, in ciuda faptului ca cei doi colegi de echipa ai sai erau Bruno Spengler si Timo Glock. Natura acestui documentar este una inspirationala; faptele lui Alex Zanardi te fac sa te simti ca un lenes nefolositor care ar trebui sa se ridice de la calculator si sa mearga sa faca ceva maret cu viata lui! Dupa cum spuneam, calitatea imaginii si a sunetului – a productiei in general este ceva mai mare decat cea a filmului romanesc, dar pataniile lui nea’ Marin sunt cu siguranta mai apropiate de inimile romanilor. Chiar si asa, Alex Zanardi cu siguranta va intra in istoria sportului cu motor international ca fiind unul din pilotii caruia nu ii este frica sa isi impinga limitele pana la marginea necunoscutului.

Proiectul, sub numele Gran Racing Heroes, include doua proiectii pentru public incepand cu 9 februarie, orele 20, la Baneasa Shoping City şi Gran Cinema & More.

reclama