0

Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : NEO-PERFORMANCE. Primele detalii despre conceptul franțuzesc

Francezii de la Peugeot Sport, divizia de performanță a constructorului din Lyon, pregătește pentru Salonul Auto de la Geneva, un concept sport hybrid bazat pe platforma modelului 508 HYBRID sedan.

Este pentru prima dată când Peugeot Sport realizează un concept hybrid, ei fiind cunoscuți prin performanțele lor obținute în motorsportul mondial.

Câteva detalii tehnice despre concept. Inginerii francezi au pus pe prototip 3 motoare, unul termic PureTech 200 și două motoare electrice, unul de 110 CP în față și altul în spate de 200 CP. Prezintă două unități de putere și vine cu tracțiune intregrală, cuplul maxim fiind de 500 Nm. 0-100 KM/H în 4,3 secunde. Frânele au fost și ele modificate, discurile de frână pe față au 380 mm și sunt venitilate pentru a avea o mai bună răcire. Totodată și șasiul a fost modificat, el fiind coborât, astfel încât garda la sol este una mică și aerodinamică. Partenerii lor, Michelin, au adus și ei pneuri speciale pentru concept. Modul electric are un range de 50 de km, iar în Sport Mode, motorul termic și puterea electrică pot fi concectate, producând o accelerare impresionantă, în plus el poate fi activat în orice fel de condiții.

Designul exterior este și el unul sportiv, fiind gândit pentru aerodinamică. Bara față este mai ascuțită și prezintă zone pentru o bună răcire a frânelor. Conceptul mai are flapsuri care reduc curentul de aer, dar nu prezintă spoiler spate, ci un difuzor de aer.

La interior, tehnologia este prezentă peste tot, iar ca un adaos plăcut, cabina este „îmbrăcată” cu piele Alcantara.

Foto-Peugeot

Tag-uri: , ,
Despre autor:

Pasionat de mașini încă de când am apărut pe lume.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.