Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Colaborare intre Securing Smart Cities si ENISA pe tema securitatii cibernetice si a sigurantei transportului public inteligent

Securing Smart Cities, o inițiativă globală non-profit care urmărește să rezolve problemele actuale și viitoare de securitate cibernetică ale orașelor inteligente, a contribuit la realizarea a două studii ale Agenției UE pentru Securitatea Informațiilor și a Rețelelor (ENISA – The European Union Agency for Network and Information Security) despre securitatea cibernetică a transportului public într-un oraș inteligent.

Primul studiu, denumit “Securitatea cibernetică și capacitatea de adaptare a transportului public inteligent. Bune practici și recomandări” se concentrează pe protecția activelor esențiale pentru transportul public inteligent. Activele la care se referă studiul contribuie la funcționarea normală a rețelelor de transport public local, incluzând metroul, autobuzele, metroul ușor și alte modalități de transport public de masă întâlnite în orașele inteligente. Studiul identifică aceste active critice dintr-o perspectivă de business și socială și subliniază bunele practici de securitate împotriva amenințărilor cibernetice.

Cel de-al doilea studiu, “Arhitectura domeniului de transport în orașele inteligente”, trasează structura zona de transport și identifică, de asemenea, bune practici de securitate cibernetică, oferind recomandări practice pentru operatorii de transport public.

Un sistem de transport public bine dezvoltat este obligatoriu pentru orice oraș modern, fiind un element esențial pentru conceptul de oraș inteligent. Un sistem de transport public inteligent se bazează însă foarte mult pe comunicații prin intermediul rețelelor și pe IT, făcându-l potențial vulnerabil la intruziuni cibernetice. Este, de aceea, vital ca securitatea cibernetică să fie o parte importantă din toate proiectele de transport inteligent.

“Studiul Smart Cities demonstrează că un oraș modern complet interconectat este posibil”, a spus Sergey Gordeychik Head of Security Services, Deputy CTO la Kaspersky Lab și contributor Securing Smart Cities. “Oricum, nu poți să protejezi eficient transportul public de amenințări cibernetice, dacă nu iei în calcul modul cum interacționează cu sistemul energetic al orașului, cu telecomunicațiile și cu sistemele de siguranță publică. Un singur punct slab în oricare dintre acestea ar putea deveni o cale de acces pentru cineva care vrea să atace alte sisteme. Atacatorul ar putea crea apoi o avalanșă de evenimente care să afecteze toate componentele vieții orașului și să producă pagube semnificative la nivel economic și social.

Securing Smart Cities este o inițiativă globală non-profit care urmărește să rezolve problemele actuale și viitoare de securitate cibernetică ale orașelor inteligente prin colaborarea dintre companii, autorități, publicații, alte inițiative non-profit și persoane fizice din toată lumea. Inițiativa a fost pusă în practică în 2015 de IO Active, Kaspersky Lab, Bastille, Cloud Security Alliance și mai multe companii de securitate IT, precum și experți independenți din toată lumea.

Mai multe informații despre această inițiativă sunt disponibile aici: securingsmartcities.org.

reclama