Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Cele mai fiabile mărci auto

Cele mai fiabile mărci auto

Cum este evaluată fiabilitatea unei mașini?

Pentru a alcătui un top cu mașini fiabile este nevoie să adunăm informațiile din surse sigure, precum sondaje ale clienților, comunicate oficiale de presă ale producătorilor (când vorbim despre rechemări în service) .

Cele mai fiabile mașini vor apărea în listă cu un procent mic al defectelor. Acest procent reprezintă ponderea de mașini cu probleme, raportată la numărul de mașini analizate pe site.

Defectele sunt mai grave sau mai ușoare, pornind de la parbrize de  slabă calitate și până la injectoare problematice sau DPF-uri ce rezistă cât garanția.

Cele mai fiabile branduri de mașini 

  1. Kia23,47% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Hyundai26,36% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Volkswagen27,77% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Nissan27,79% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Mazda – 29,89% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Audi – 30,08% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Ford – 32,18% dintre toate modele analizate au avut defecțiuni:
  1. Mercedes-Benz 32,36% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. Toyota – 33,79% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:
  1. BMW – 33,87% dintre toate modelele analizate au avut defecțiuni:

Mașinile SH fiabile sunt cele mai cumpărate?

Rata de cumpărare a mașinilor este într-o continuă variație, însă noi vă vom prezenta lista cu cele mai vândute mărci auto la ora actuală :

Kia vs BMW

După cum putem observa, fiabilitatea nu este direct proporțională cu preferințele clienților. Spre exemplu, modelele Kia (cele mai fiabile mașini din lista noastră) oferă multe opțiuni iar calitatea materialelor se apropie de cea a unei mărci premium, însă BMW este preferat datorită imaginii pe care o reprezintă. Chiar dacă defecțiunile sunt mai costisitoare și mai frecvente, există un public-țintă care nu va acorda atenție altor producători.

BMW este o marcă cu tradiție de peste 80 de ani în domeniul auto, modelele sale fiind mereu în topul calității și luxului cu tentă sportivă.

Kia este un brand relativ nou care a reușit să evolueze substanțial în ultimii ani cu modele precum Ceed sau Sportage, competitori redutabili pentru binecunoscutele:  VW Golf, Ford Focus, BMW X3, Audi Q3 sau VW Tiguan.

Când achiziționăm un model Kia, putem beneficia de garanția de 7 ani (transmisibilă), lucru ce ne va fi util în cazul apariției unei defecțiuni. Din păcate, nu putem spune același lucru și despre BMW.

Hyundai vs Audi

Un alt exemplu relevant poate fi observat între Hyundai și Audi, acestea ocupând locurile 2 în top mașini fiabile vs top cele mai vândute.

Producătorul sud-coreean a creat modele cu numeroase dotări, la prețuri rezonabile și cu un design atractiv (Tucson, Santa Fe) în vreme ce Audi a avut o abordare conservatoare.

Design-ul  mărcii Audi este unul asemănător precedentei generații (în cazul oricărui model). Dotările sunt costisitoare, prețul de bază al mașinii fiind orientativ ( o mașină bine echipată poate costa semnificativ mai mult față de prețul inițial).

Fiind o mașină fiabilă, Hyundai oferă o garanție de 5 ani, cu km nelimitați, valabilă internațional și transmisibilă. Astfel, putem achiziționa fără griji inclusiv un model “import Germania”.

Unii cumpărători înclină balanța spre aspect, popularitate și sportivitate, în timp ce alții se axează pe fiabilitate, utilitate și ergonomie. Alegerea finală aparține în totalitate clientului, în funcție de așteptările și nevoile sale.

Putem avea încredere în piaţa de maşini second-hand?

Întotdeauna va exista un oarecare risc în achiziţionarea unei maşini la mâna a doua. În România, majoritatea automobilelor listate spre vânzare au maxim 200.000 km parcurşi, “reali”, fiind îngrijite, fără defecte de ordin tehnic sau estetic.

Nu spunem că toate anunţurile de vânzare ascund  un adevăr neplăcut (şi costisitor) dar considerăm că este o idee bună să verificăm cu atenţie starea tehnică şi istoricul maşinii pe care vrem s-o cumpărăm.

În continuare vă vom arăta o statistică a cazurilor de kilometraj dat înapoi pentru branduri auto populare.

În concluzie, indiferent de statistici, fiecare client îşi asumă decizia în funcţie de nevoile şi preferinţele sale. Sfatul nostru este să alegem responsabil, cercetând micile detalii care pot face diferenţa dintre o maşină care ne va afecta financiar şi una care ne va ajuta zilnic, fără surprize neplăcute.

AUTOR:

TAGS:

reclama