0

Camioane Scania vs. Camioane MAN. Avantaje și dezavantaje.

Hyundai Ploiesti!

Investitia in camioane, indiferent daca sunt noi sau second-hand, este una importanta, scopul ei fiind generarea de profit. Ca antreprenor, achizitia este extinsa la 2 sau mai multe camioane, astfel investitia este mult mai mare si necesita mai multa informare si planificare a bugetului.

Fiecare marcă de camioane are o serie de avatantaje și dezavantaje pe care toți cumpărătorii ar trebui să le cunoască. Cele mai importante aspecte atât pentru un șofer cât și pentru un antreprenor,țin de finanțare,rețeaua de service și siguranța.

Camioane Scania- avantaje și dezavantaje

Supranumită ”regina șoselelor” , Scania este prima în topul celor mai bune camioane. Șoferii de camioane Scania susțin că nu există nicio diferență între un camion nou și unul second hand.

Leasing-ul operațional este una dintre ofertele pe care Scania le pune la dispoziție viitorilor cumpărători. Serviciile financiare oferite de Scania sunt soluții flexibile de finanțare și asigurare cu scopul de a oferi clienților costuri previzibile și a face posibilă gestionarea riscurilor pe întreaga durată de funcionare a vehicului. Scania România împreună cu Scania Credit vin în întâmpinarea cererii tot mai mari de leasing operațional pentru camioanele rulate și este un serviciu unic în România. Oferta constă în plătirea unui avans de doar 3 rate și perioada de finanțare cuprinsă între 12 și 48 de luni. Oferta este disponibilă pentru camioanele cu an de fabricație începând cu 2013, vechimea maximă la finalul perioadei de finanțare fiind de 76 luni.

Majoritatea șoferilor consideră  că serviciul de mentenanță și reparații este un criteriu decisiv în achiziționarea unui camion. Serviciile de mentenanță și întreținere Scania verifică aspectele ce țin de infrastructură, remorcă, tot ce înseamnă cap tractor, de la fiecare piesă a camionului până la caroserie. Accesul la atelierele Scania este disponibil de oriunde. Acestea au în permanență piese de schimb pentru situații comune și reparații rapide non stop.

Datorită faptului că un șofer este în mare parte a timpului la volan, sentimentul de sigurață este extrem de important, mai ales când vorbim despre un camion second hand. Siguranța este dată atât de renumele companiei cât și de specificațiile tehnice ale fiecărui camion sau cap tractor.

Șoferii de camioane susțin totuși că principalul dezavantaj al camioanelor Scania este prețul, acestea fiinde destul de scumpe. Însă, cu ajutorul programului de finanțare sunt accesibile pentru toți cumpărătorii.

Camioane MAN- avantaje și dezavantaje

Camioanele MAN au revoluționat piața camioanelor acum 10 ani cu pachetul MAN HydroDrive. Asta înseamnă că un vehicul MAN cu sistem HydroDrive exsitinde planul de sarcini realizabile al interprinzătorului. Unul dintre principalele avantaje ale camioanelor MAN este înălțimea redusă și raza de viraj excelentă. Datorită razei de viraj mai mica decât a unui vehicul cu transmisie mecanică față, camioaneelor MAN dotate cu HydroDrive permit manevrarea în spațiile înguste și întoarcerea dintr-o singură manevră. Acest lucru este extrem de util pentru autospecialele de pompieri, de exemplu.

Sistemul MAN HydroDrive punctează alte două avantaje de bază pentru producătorii de suprastructuri: nici un component a transmisiei nu depășește marginea superioară a sașiului și varietatea mare de prize de putere disponibile.

Agilitatea este un alt avatanj al camioanelor MAN dotate cu HydroDrive. Având o rază de viraj mai mică decât un vehicul cu transmisie mecanică față, camioanele MAN cu HydroDrive permit manevrarea autovehiculelor în spații înguste, foarte util în cazul autospecialelor de pompieri, pentru efectuare întoarcerii dintr-o singură manevră.

In acelasi timp, sistemul puncteaza doua avantaje de baza pentru producatorii de suprastructuri, care produc bene basculante pe sasiuri echipate HydroDrive: nicio componenta a transmisiei nu depaseste marginea superioara a sasiului si varietatea mare de prize de putere disponibile. Nicio componentă a transmisiei nu depăsește marginea ssuperioară a sasiului și varietatea mare de prize de putere disponibile reprezintă alte două avataje disponibile pentru camioane MAN. Aceste avantaje sunt tuile mai ales producătorilor de suprastructuri.

Șoferii de camioane MAN susțin că la capitolul fiabilitate, MAN ar mai avea de lucrat. Cele mai bune camioane MAN care întrunesc criteriul fiabilității sunt cele fabricate în anii 2004-2005.

Indiferent de marca de camion pe care o alegeți, trebuie să vă documentați înainte de achiziție despre fiecare camion sau cap tractor în parte. Avantaje și dezavantaje există pentru fiecare marcă de camioane, importante sunt soluțiile care vin în rezolvarea dezavantajelor.

Tag-uri: , ,
Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.