Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Cum se face o verificare de iarna ca la carte?

Cum se face o verificare de iarna ca la carte?

AD Garage este un lanț de service-uri colosal cu influență în mai multe țări din Europa, printre care și România. Fiind un magnat al service-urilor mecanice din lumea întreagă, AD Garage dorește să arate clienților că în cadrul serviciilor oferite, nu se face nicio concesie. Astfel, am mers să stăm de vorbă cu un mecanic ce ne-a dat câteva ponturi despre pregătirea mașinii pentru iarnă, ponturi nelipsite în fiecare an, dar de data aceasta și foarte bine explicate. De multe ori nu înțelegem de ce este indicat să facem anumite lucruri pentru a avea o mașină pregătită de sezonul rece, dar filmulețul de mai jos sperăm că va elucida curiozitățile tuturor. Vă urăm vizionare plăcută!

 

Vino la cel mai apropiat service din reţeaua AD Garage. Îi găsești în 126 de locații din toata țara şi beneficiază de o verificare completă a autoturismului tău, cu echipamente profesionale şi mecanici unul şi unul! Mai mult decât atât, nu uita că la AD Garage beneficiezi de garanţie internaţională 24 de luni pentru orice reparaţie auto şi/sau întreţinere auto efectuate în orice service auto AD Garage. Această garanţie acoperă componentele Ad Auto Total şi manopera în toate ţările în care funcţionează reţeaua AD Garage, care dispune acum de o acoperire impresionantă: Austria, Bulgaria, Croația, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Israel, Italia, Irlanda, Kazahstan, Lituania, Maroc, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Rusia, Suedia, Turcia, Tunisia, Ucraina.

Mai jos găsiți un set de verificări:

– Echiparea cu anvelope de sezon

– Verificarea sistemului de frânare, a nivelului de lichid de frână, a uzurii plăcuțelor și discurilor de frână este însă esențială. Înlocuiește tot ce trebuie. În special când aderența e scăzută, sistemul de frânare trebuie să fie perfect funcțional – o frână care se blochează pe gheață poate avea consecințe fatale.

– Verificarea bateriei. În sezonul rece, bateria e mult mai mult solicitată. Motorul pornește mai greu și necesită mai mult curent electric.

– Verificarea nivelului de ulei în motor și completarea sa dacă e cazul. Cere mecanicului să ți-l schimbe atunci când e recomandat și urmărește să aibă nivelul de vâscozitate necesar pentru vremea rece.

– Verificarea densității și nivelului antigelului. Completarea sau înlocuirea antigelului face parte din întreținerea periodică a mașinii. În mod normal, antigelul ar trebui înlocuit la fiecare 12 luni.

– Verificarea sistemului de aprindere a farurilor, a stopurilor, funcţionarea fazei lungi. Zilele se scurtează, întunericul vine mai devreme, vei folosi mai mult mașina pe timp de noapte, deci e primordial să ai sistemul de iluminare perfect funcțional.

– Control lamele ștergător de geam și nivel lichid spălător de geam. Înlocuirea ștergătoarelor, dacă se impune – e preferabil să le schimbi dacă au mai mult de un an. Recomandabil, achiziționarea unui lichid de spălat parbrizul rezistent la temperaturi joase. Statistica arată că în ultimele două sezoane din fiecare, toamna și iarna, ambreiajul, cutia de și ștergătoarele sunt cele mai utilizate elemente ale mașinii.

– Verificarea instalației de încălzire. Atât pentru confortul, cât și pentru siguranța ta. Un sistem de încălzire nefuncțional conduce la dezaburirea greoaie a geamurilor, iar temperatura din va crește foarte încet.

reclama