Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

De unde sa ne cumparam piese auto?

De unde sa ne cumparam piese auto?

De ce acest articol? Pentru ca tot aud de la cunoscuţi că furturile sunt din ce în ce mai dese: de la oglinzi şi capace până la siglele de pe maşină.

Mie personal mi s-a furat oglinda de pe partea stângă în Bucureşti, însă am auzit că se întâmplă şi în Constanţa, Braşov, Ploieşti şi lista continuă.

În Bucureşti s-a derulat cam aşa: după ce am constat lipsa oglinzii, am observat că în intersecţie este o maşină de poliţie, drept pentru care m-am dus să vorbesc cu ei.

Eu: Bună ziua!
Poliţista: Bună ziua!
Eu: Am constatat că peste noapte mi s-a furat o oglindă, puteţi veni dvs. acum să faceţi constatarea şi să dau declaraţie?
Poliţista: Nuuu, trebuie să mergi la “Biroul de accidente uşoare”
Eu: Ok…dar nu este un accident, este furt
Poliţista: Nu contează, tot acolo trebuie să mergi
Eu: Sigur nu la secţia de poliţie din zonă?
Poliţista: Nu!

Sinceră să fiu, mi-era groază să traversez jumătate din Bucureşti la ora aceea…am zis să încerc mai întâi la secţia de lângă. Ajunsă acolo am realizat că am luat cea mai bună decizie şi ca acolo trebuia să merg de fapt. După ce am stat să îi explic poliţistului că îmi furaseră oglinda cu totul şi nu doar sticla (cu totul?? Mamăăă de când n-am mai avut un caz), că maşina NU pare abandonată, că NU a trecut un beţiv care mi-a lovit din greşeală oglinda şi că oglinda NU este căzută lângă roată, mi-a zis să scriu declaraţia pentru că “Eh, e iarnă şi nu ştiu să conducă, probabil că şi-a pierdut cineva în trafic oglinda”.

Mulţi dintre cei cărora li se întâmplă un astfel de eveniment, nu merg să declare dacă nu au casco…poliţistul fiind chiar mirat că eu am venit să declar furtul. Totuşi, este bine să îl declarăm pentru că ei trăiesc cu impresia că “dar să ştiţi că numărul cazurilor de astfel de furturi este în scădere”. Nu, nu este în scădere, oamenii nu mai văd rostul să stea să piardă timp cu declaraţii pentru ceva ce cu siguranţă nu va fi recuperat.

De aici înainte etapele sunt simple şi logice. Pentru că piesele originale sunt foarte scumpe, primul instinct este să căutăm la dezmembrări auto o oglindă originală sau pe OLX. Aici mare grijă, dacă ştiti sigur că există acel parc de dezmembrări atunci ok, dacă nu…atunci cu siguranţă este doar unul din cei ce v-au păgubit deja. Mulţi pun anunţuri că au respectivul produs, când, de fapt, ei fac peste noapte rost de el. Tu dai comanda, el se duce să facă rost.

Aşa că pentru achiziţionare de piese şi accesorii noi recomandăm site-uri precum: epiesa.ro , pieseautoradacini.ro, autoboca.ro, Chastite.com, autospot.bg, autohut.ro.

reclama