Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

7 motive pentru care sa alegi…sau nu, o KIA CEED!

7 motive pentru care sa alegi…sau nu, o KIA CEED!

Tin sa precizez inca de la inceput ca varianta anterioara a KIA CEED a fost una de exceptie. Dar iata-ne cu un nou model Ceed, o generatie noua, mai matura ce vrea sa sperie concurenta pietei compacte in Europa. Astfel, acest model intra in concurenta directa cu Golf 6, Astra, Megane si 308 iar mai departe vreau sa va ofer 7 motive pentru care ar fi bine sa o alegeti…sau nu!
 
 
#1 Originalitate: De la venirea lui Peter Schreyer, Kia si-a schimbat atitudinea si design-ul marcii. Ceed vine cu o fata a masinii redesenata, cu un nas tip „thumbing” care arata al naibii de bine. Formele si dinamismul caroseriei o scoate pe aceasta din monotonia cu care am fost obisnuiti la Astra sau Golf.
 
 
#2 Interior: Materialele folosite sunt de o buna calitate. Tabloul de bord este asemanator cu Citroen C4, fiind mai sobru ca unui Civic si depaseste in mod clar tristetea Golfului. Tehnologia de la bord este una la nivel inalt, intalnita la unele modele de lux, cum ar fi un ecran color mare ce surprinde toate informatiile de la computerul de bord.
 
 
#3 Comportament rutier: Suspensia este la fel de rigida ca un C4 dar mult mai buna decat a unui Megane avand un sistem proactiv ce detecteaza drumurile accidentate. Ceed dispune si de modul „Sport” ce intareste suspensiile si modifica functionalitatea motorului astfel incat masina are reprize rapide la schimbarea vitezei iar sprintul este unul foarte bun (0-100 km in mai putin de 10 sec. cu un cuplu de 164Nm).
 
 
#4 Motor: Este cunoscut ca francezi sunt fanii motoarelor diesel dar inginerii de la Kia pariaza pe unul pe benzina cu o putere de 135 CP care iti ofera o dorinta nebuneasca de a depasi. Acest model vine si cu o cutie cu dublu-ambreiaj, tip „DCT”, care este foarte receptiva si rapida in schimbarile de treapte inferioare.
 
 
#5 „Ceva in plus fata de concurenta”: Garantie de 7 ani sau 150 000 km daca nu depasesti in aceasta perioada. Conditiile de garantie sunt identice cu ale modelului anterior. Ca o paranteza, am un amic care are un Ceed de 5 ani de zile, in garantie, si nu a avut nicio problema cu ea. El nu este singurul si se poate remarca acest fapt citind forum-uri de specialitate de unde tragem concluzia ca fiabilitatea acestei masinii este una buna. Dar oare va putea surclasa la acest capitol masini precum Civic, Logan sau Golf 6.
 
 
#6 Valoare de revanzare: Daca consideram succesul noului model cu cel pe care l-a inlocuit, atunci pentru model, varianta Active, cu 90 CP diesel, platesti in 2012 suma de 19 590 euro iar peste doi vei plati aproximativ 14 000 euro cu 20 000 km. Voi decideti acum daca pretul pietei este sau nu unul corect.
 
 
#7 Pret: Pentru ca mai devreme am facut referire la modelul de 90 CP diesel, ganditi-va ca aceiasi motorizare si dotari, un C4 are un pret de 20 890 euro iar Golf 6 22 040 euro. Prin urmare, e clar ca Kia Ceed este un model care va atrage multi clienti si va inregistra vanzari destul de bune pentru aceasta perioada.

AUTOR:

TAGS: ceed, kia, motive, sa alegi,

reclama