Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

30 de ani de BMW M3 [VIDEO]

2016 marchează a 30-a aniversare a unui simbol al condusului, unui care a revoluţionat segmentul maşinilor sport de clasă medie atunci când producţia sa a început în 1986. Primul BMW M3 din istorie a stabilit un nou standard după care alţi constructori auto au fost măsuraţi şi, după cinci generaţii ale modelului, rămâne reperul numărul unu al segmentului.

BMW Motorsport, precursorul diviziei BMW M, a fost deosebit de riguroas în implementarea tehnologiilor motorsport în dezvoltarea primei generaţii BMW M3. Eforturile sale au produs un veritabil automobil sport de înaltă performanţă – bazat pe modelul de serie BMW Seria 3 -, care a fost potrivit pentru utilizare cotidiană. De-a lungul celor trei decenii care au urmat, BMW M a rafinat creaţia sa de la o generaţie la următoarea. Rezultatul este că nu există nici un alt automobil care să combine atât de proeminent genele veritabile din motorsport şi caracterul practic cotidian fără compromisuri într-un pachet general cu aşa multă emoţie.

A 30-a aniversare a BMW M3 oferă oportunitatea ideală pentru a privi retrospectiv şi către patru variante de model extrem de interesante care, din diferite motive, nu au trecut niciodată de stadiul de prototip: BMW M3 Pickup din 1986, BMW M3 Compact din 1996, BMW M3 Touring din 2000 şi a doua întruchipare a BMW M3 Pickup, prezentată în 2011.

reclama