0

30 de ani de BMW M3 [VIDEO]

Hyundai Ploiesti!

2016 marchează a 30-a aniversare a unui simbol al condusului, unui care a revoluţionat segmentul maşinilor sport de clasă medie atunci când producţia sa a început în 1986. Primul BMW M3 din istorie a stabilit un nou standard după care alţi constructori auto au fost măsuraţi şi, după cinci generaţii ale modelului, rămâne reperul numărul unu al segmentului.

BMW Motorsport, precursorul diviziei BMW M, a fost deosebit de riguroas în implementarea tehnologiilor motorsport în dezvoltarea primei generaţii BMW M3. Eforturile sale au produs un veritabil automobil sport de înaltă performanţă – bazat pe modelul de serie BMW Seria 3 -, care a fost potrivit pentru utilizare cotidiană. De-a lungul celor trei decenii care au urmat, BMW M a rafinat creaţia sa de la o generaţie la următoarea. Rezultatul este că nu există nici un alt automobil care să combine atât de proeminent genele veritabile din motorsport şi caracterul practic cotidian fără compromisuri într-un pachet general cu aşa multă emoţie.

A 30-a aniversare a BMW M3 oferă oportunitatea ideală pentru a privi retrospectiv şi către patru variante de model extrem de interesante care, din diferite motive, nu au trecut niciodată de stadiul de prototip: BMW M3 Pickup din 1986, BMW M3 Compact din 1996, BMW M3 Touring din 2000 şi a doua întruchipare a BMW M3 Pickup, prezentată în 2011.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.