Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Un nou jucător în lumea raliurilor: Dacia Sandero R4

Un nou jucător în lumea raliurilor: Dacia Sandero R4

După ce în 2017 a fost dezvăluit acest proiect sub forma unor imagini realizate pe PC, zilele acestea a apărut și produsul finit. Este vorba despre Dacia Sandero R4. Acest model destinat strict raliurilor a fost realizat de spaniolii de la ASM Motorsport împreună cu cei de la Oreca și trebuie menționat faptul că uzina de la Mioveni nu este implicată în dezvoltarea acestei mașini. Compania ce se ocupă de Sandero R4 are în CV modele precum Toyota Etios R4, Ford Fiesta R4 și în curând, Renault Clio R4. În anii trecuți, kitul R4 era disponibil doar pe Mitsubishi Lancer Evo 9/10 sau Subaru Impreza. Odată cu trecerea anilor, categoria R4 s-a dezvoltat vertiginos, asemănător cu ceea ce vedem la GT4.

Despre Dacia Sandero R4 se știu următoarele:

-motor de 1.6 litri turbo, 263 CP, 382 Nm

-tracțiune integrală

-cutie de viteză secvențială cu 5 trepte

-frână de mână hidraulică

-suspensie „custom build”.

-sisteme de siguranță la standardele FIA(rollcage, scaune, centuri de siguranță în 6 puncte etc.)

Mașina se poate converti de la asfalt la macadam, cât și invers. Sandero R4 este eligibil pentru toate campionatele naționale de raliuri din lume, dar nu se știe prețul acestei mașini.

Nu este prima dată când Dacia Sandero este preparată pentru raliuri. În Campionatul Național de Raliuri al României, la Cupa Dacia, avansați și debutanți, există Sandero de tip R1 sau RC5 cu un motor de 0.9 litri turbo, 115 CP, tracțiune față, cutie de viteze manuală în 5 trepte. Acest model a debutat în 2015 în curse. Un an mai devreme, în Campionatul Spaniol de Raliuri pe Asfalt a apărut Dacia Sandero Rallye Cup. Această versiune este ceva mai slabă, motor de 1.2 litri 16 valve, 75 CP, cutie manuală cu 5 rapoarte. În ambele campionate, uzina nu a contribuit la dezvoltarea modelelor de curse.

Foto-Facebook-ASM Motorsport

 

AUTOR:

TAGS: dacia, r4, sandero,

reclama