0

Toyota, pe primul loc în topul brand-urilor auto pentru al 6-lea an consecutiv

Hyundai Ploiesti!

Toyota și-a păstrat poziția de lider în clasamentul celor mai valoroase brand-uri auto, în timp ce surpriza a venit din partea Mercedes-Benz, care a surclasat BMW și a urcat pe locul 2. Între timp, Tesla a crescut valoarea mărcii cu 60% și s-a apropiat de Audi, la o diferență foarte mică, fiind pe locul 8.

Valoarea mărcii Toyota a crescut cu 5%, până la aproape 30 de miliarde de dolari, datorită cererii puternice pentru SUV-urile sale în Europa și Statele Unite și datorită consecvenței brand-ului, potrivit studiului BrandZ Top 100 Cele mai valoroase mărci globale lansat de cercetătorul de piață Kantar Millward Brown.

Mercedes-Benz, care a depășit marca BMW în vânzările de vehicule la nivel mondial în 2016 și 2017, și-a mărit valoarea comercială cu 9%, până la 25,7 miliarde de dolari. BMW a crescut cu 4%, ajungând la 25,6 miliarde de dolari în clasamentul valorii mărcii.

După o absență de doi ani, marca Volkswagen a intrat din nou în clasament pe poziția a 10-a cu o valoare de aproximativ 6 miliarde USD, de la 5,1 miliarde de dolari cât a înregistrat anul trecut. VW a renunțat la clasament în 2016 și 2017 din cauza reacțiilor negative în scandalul emisiilor. În septembrie 2015, constructorul auto a recunoscut că a folosit un „defeat device” la mașinile sale diesel pentru a falsifica testele guvernamentale de măsurare a emisiilor vehiculelor. În timp ce scandalul a costat VW amenzi de miliarde, clienții săi au rămas loiali.

Despre autor:

Numele meu este Sorana Brătulea, am 25 de ani și lucrez ca PR. Sunt absolventă a facultății de Litere din cadrul Universității București, specializare Comunicare și Relații Publice și am urmat și un master de Consultanță și Expertiză în Publicitate. Pasiunea pentru scris am avut-o încă de mică. Ulterior, direcția în care s-a îndreptat cariera mea profesională mi-a dezvoltat și mai mult aptitudinea de a scrie și astfel am luat contact și cu lumea blogging-ului. Îmi place să citesc, să călătoresc, să dansez, să mă bucur de lucrurile mărunte ale vieții. Ador să fiu înconjurată de oameni de la care să am permanent de învățat, deoarece fiecare interacțiune pe care o ai este o cărămidă adăugată la dezvoltarea ta personală.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.