Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Test Yamaha MT07 2020 [VIDEO]

Știu, e greu să îți alegi prima motocicletă. Parcă nimic nu ți se potrivește pentru că nu știi, de fapt, ce ți se potrivește. Unii îți spun să îți iei un model, alții te îndreaptă către alt model, iar singura motocicletă cu care tu poți face o comparație este cea pe care ai mers în trafic cu instructorul ca pasager. În poligon nu ai cum să explorezi prea aprofundat limitele motociclismului, așa că rămâi cu întrebarea: “Ce motocicletă mi se potrivește?”. Poate ești norocos și ai prieteni motocicliști care îți vor pune la dispoziție vehiculele lor cu două roți. Dar tot nu vei ști cu adevărat ce ți se potrivește până când nu încerci.

Pentru mine, ca începător, Yamaha MT07 a reprezentat o revelație: îndeajuns de ușor de manevrat când ești între mașini, dar în continuare capabilă să te sperie când ai ieșit din trafic. Motorul cu doi cilindri paraleli este deja celebru, și pe bună dreptate! Vibrațiile sunt subtile, dar cuplul specific unei astfel de unități nu este deloc. Yamaha MT07 îți permite cu ușurință să pleci de pe loc utilizând treapta a doua, dar va trebui să fii atent cu accelerația ca începător.

Cred că cel mai eficient lucru pe care îl poți face după ce tocmai ți-ai luat permisul este să mergi la Yamaha și să le ceri un MT07 cu limitare A2. Păstrează limitarea cât te înveți cu motocicleta, cât timp înțelegi ce înseamnă ciclistica unui astfel de “street fighter” și când te simți încrezător scoate limitarea și… ține-te bine! În treapta întâi această motocicletă vrea să se ridice într-o roată iar poziția ta îți permite să și poți menține un wheelie, chiar dacă este prima dată când face acest lucru. Atât pentru naveta zilnică, dar și pentru distracția zilnică, Yamaha MT07 este răspunsul, atâta vreme cât ești cumpătat.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook