Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Peugeot 2008 facelift 2024

Peugeot 2008 a fost lansat la finalul lui 2019 și de atunci a vândut circa 700.000 de exemplare, astfel că tot timpul a fost în top 3 SUV-uri de segment B. Ce atrage clienții la 2008? În primul rând design-ul, astfel că acest facelift nu a schimbat nimic major, doar a finisat ici-colo anumite elemente.

În fața putem observa cele 3 leduri ce formează zgârietura de gheară de felină, dar nu doar atât. Pentru că versiunea testată de mine este GT, pe lângă cele 3 leduri ce se extind pe bara față pe care le au toate versiunile, aceasta are și faruri full LED.

În spate, stopuri cu led, semnalizarea și marșarierul sunt tot Led, iar acum Peugeot e scris mare pe hayon, un element de design pe care l-am văzut și la Volkswagen, de exemplu, doar că germanii scriu modelul, francezii scriu constructorul.

Și tot în spate, dar mai jos, evacuare dublă! Evacuare dublă, reală, sunt 2 terminații ale galeriei de eșapament.

Cat de rapid este Peugeot 2008? Nu foarte! Felina asta e mai degrabă un animal domestic, nu o panteră sălbatică. Vestitul 1.2 care a fost de 4 ori motor al anului la categoria sa, dezvoltă 130 cai putere și 230 Nm cuplu, ceea ce înseamnă 0-100 în 9.4 secunde. Prin oraș e exact ce ai nevoie, iar la drum întins vei putea depăși, dar trebuie să te asiguri bine.

Transmisia automata a rămas AISIN-ul de origine japoneză în 8 rapoarte și are aceleași manierisme: îi place să smucească puțin în treptele inferioare, mai ales când încetinești și retrogradează, dar nu e nimic grav, după câteva zile te vei învăța cu modul de condus.

Ce mâncare vrea felina aceasta? Câteva bobițe acolo, sau e nevoie de pliculeț? Consumul de circa 9l/100 km în oraș este adecvat așteptărilor clienților din această clasă.

Vestitul 3D cockpit este aici. Este personalizabil, dar nu poți pune harta direct în instrumentar, sistemul de infotainment e ușor de folosit, apeși cu 3 degete și intri în meniul principal, iar toate versiunile de 2008 facelift vin cu acest sistem de infotainment intuitiv de 10 inch.

În principiu, Peugeot 2008 nu are cu ce să te dezamăgească, tot ce face este să te transporte din A în B în timp ce arată (implicit făcându-te și pe tine să arăți) cool.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook

AUTOR:

TAGS: