Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Suzuki Vitara Hybrid 48V [VIDEO]

Nu mai există niciun producător care să încerce să protesteze împotriva electrificării tuturor modelelor din gama sa și nu mai e niciun producător care să conteste direcția generală a industriei constructoare de mașini: electricitatea este noua prietenă cea mai bună a lumii auto. Cu ajutorul ei mașinile obțin un consum mai scăzut iar performanțele oricărui model profită de cuplul instant caracteristic unui motor electric pentru a crea senzații sportive chiar și celor mai sceptici șoferi. Este greu să îi explici unui fanatic auto de ce electricitatea nu reprezintă un impediment, dar la fel cum vremurile carburației au apus demult, la fel vremurile motoarelor mari sunt pe cale să apună. Asta nu înseamnă că va trebui să ne mulțumim cu puțin – sistemele Mild Hybrid păstreză majoritatea caracteristicilor unui motor cu combustie internă, adăugând doar o mână de ajutor atunci când combustia nu este la eficiență maximă.

De exemplu, să discutăm puțin despre sistemul Start Stop – știm cu toții că acest sistem pune mai mult stres pe motorul cu combustie internă, dar aici intervine Mild Hybrid-ul! Suzuki Vitara Hybrid asigură o repornire lină, stresul motorului cu combustie internă fiind preluat de sistemul hibrid. Dacă până acum opreai sistemul Start Stop pentru că te călca pe nervi la fiecare repornire, acum nu mai este cazul: hibridul japonezilor asigură o repornire atât de lină, încât dacă nu te-ai uita în bord să vezi turometrul trezindu-se la viață, ai putea la fel de bine să spui că mașina nu a repornit de fapt.

Caracteristicile principale ale modelului Vitara (model atât de iubit de posesorii săi) au rămas neschimbate: manevrabilitatea și agilitatea sunt la fel de importante ca întotdeauna pentru constructorul nipon, ba chiar unitatea de propulsie se pare că acum este mai ușoară decât varianta ce dispunea doar de combustie internă, astfel că nu s-a pierdut din sentimentul plăcut de condus al micului crossover.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook