Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Test Drive Skywell ET5 2021

Cât de greu este să faci o mașină? Sau, mai degrabă, cât de ușor este să faci o mașină electrică atunci când tu, entitate binecunoscută în China, te-ai îndeletnicit doar cu producția de electrocasnice? Se pare că pasul nu este atât de mare pe cât am crede, treapta ce îți oferă avânt către prima ta mașină electrică este autobuzul electric. Așa a procedat Skyworth, o firmă din China ce, după multe electrocasnice și câteva autobuze electrice, lansează pe piață primul vehicul electric de pasageri.

Numele dat brand-ului auto este Skywell iar ET5 este primul model – un SUV electric cu o autonomie impresionantă de aproximativ 400 km și tracțiune față. Dată fiind experiența redusă a companiei în domeniul mașinilor electrice de pasageri, bateriile sunt cumpărate de la alt producător chinez, motorul deasemenea iar design-ul interior copiază elemente ce pot fi ușor recunoscute de pe alte modele vândute cu precădere în Europa.

Meniurile nu sunt foarte intuitive, iar modul în care interacționezi cu mașina în procesul condusului îți oferă un sentiment de lipsă de rafinament. Pedala de accelerație răspunde doar după o apăsare destul de sănătoasă iar cea de frână este destul de greu de modulat, ceea ce poate creea în utilizator impresia de produs în variantă beta de testare.

Curios că acest lucru nu este departe de adevăr – mașina condusă de noi nu reprezintă produsul final al chinezilor iar aceasta este o veste foarte bună. Pe lângă lipsa finisajelor adecvate pe ici pe colo, modelul nostru suferea de infiltrații de apă în light bar-ul ce servea drept stop. Importatorul oficial în România promite că toate aceste probleme vor fi rezolvate până când mașina va ajunge la clienți, dar un lucru rămâne adevărat, fără cea mai mică urmă de îndoială – suntem martori la un mod de a gândi automobilul, iar ușurința cu care cei de la Skywell au reușit să lanseze un model cel puțin la nivelul competiției ne face să înțelegem că ne aflăm în mijlocul unei revoluții auto. Pentru mai multe detalii vă invităm să vedeți un nou review eblogAUTO 4k.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook