Renault Captur este una dintre cele mai cautate masini de pe site-ul nostru, si pe buna dreptate: francezii ne propun o masina de familie/tineri familisti ce reuseste sa arate bine si vine cu o gama de motoare si echipari accesibile majoritatii cumparatorilor. De curand, francezii au introdus o motorizare noua si o cutie manuala in 6 rapoarte. In articolul de fata, va vom prezenta diferentele notabile intre masina pe care am condus-o initial (Captur X-Mod 90 EDC) si varianta cea noua cu 110 cai putere.
Curios, francezii ne ofera acelasi motor, dar cu o putere mai mare si cu un mod diferit de a transmite puterea pe sosea. Daca EDC-ul avea un motor diesel de 1.5 litri si 90 de cai putere, varianta noastra nu este nimic altceva decat o rafinare a unitatii de propulsie initiala, asttfel ca motorul este acelasi, doar ca este modificat de producator sa produca 110 cai putere si este imperecheat cu o cutie manuala in 6 rapoarte. Cutia automata EDC mi-a placut foarte mult, asa ca ma asteptam sa fiu placut impresionat si de cea manuala. Asteptarile nu mi-au fost inselate: schimburile de viteze erau lejere si precise, ambreiajul usor de folosit iar etajarea numai buna pentru un diesel cu cuplu disponibil de la turatii joase. A trecut aproape un an de cand am condus Captur-ul de 90 de cai putere, dar am simtit diferenta: imi aduc aminte ca eram pe autostrada cu Captur EDC 90 si era nevoie sa tin piciorul bine infundat pe acceleratie ca sa fac cateva devansari. Cu motorizarea noua, Captur-ul parca are mai multa vlaga si acest lucru este cel mai evident atunci cand conduci masinile una dupa cealalta. Pentru oras, perechea diesel 110 cai putere+cutie manuala in 6 rapoarte este ideala pentru cei care nu vor sa dea banii in plus pe varianta automata.
In principal, am condus Captur-ul 110 in oras asa ca voi judeca masina in functie de consumul urban estimat de producator. Renault spune ca aceasta versiune va consuma in oras aproximativ 4.0 litri/100 km. Trebuie sa recunosc ca nu am incercat sa conduc cat de eficient posibil puteam eu iar sistemul Stop&Start nu a fost functional pe perioada testarii datorita temperaturii exterioare scazute. In aceste conditii masina a consumat 6.4 litri/100 km. Ca sa va faceti o idee, Captur-ul 90 EDC a avut un consum de 6.0 litri/100 km (cu sistemul Stop&Start functional). Prin urmare, din punct de vedere al consumului nu este mare diferenta intre cele doua variante ale Renault-ului Captur.
Renault Captur 110 dCi cu cutia manuala in 6 rapoarte porneste de la 16.750 euro cu TVA inclus. Varianta cu 90 de cai putere si cutia automata dublu ambreiaj, EDC, porneste de la 17.550 euro cu TVA inclus. Daca nu tineti cu tot dinadinsul sa aveti o masina cu cutie automata, eu cred ca varianta cu motor mai puternic si cutie manuala va multumi chiar si pe cei mai pretentiosi cumparatori.
Vezi galeria foto completa aici!
Parteneri:
Powered by F64.ro:
Acumulator Phottix tip LP-E6
SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/sec
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro OS Canon [C]
Canon EF 70-200mm f/4 L USM
Canon EOS 60D body