Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Test Drive Mini Cooper S 2021

Când am luat în teste noul Mini Cooper S mi-am jurat că nu mă voi uita pe fișa mașinii, până când nu mă voi bucura de performanțele acestui model celebru cu tracțiune față. Finisajele sunt la nivelul așteptat, tehnologia ar face fericit orice tânăr pasionat de IT, suspensia este uimitor de confortabilă atunci când ești în oraș, dar docilă când forțezi mașina pe serpentine, iar design-ul interior face trimitere la istoria Mini și la caracterul ludic al acestui constructor. Acestea fiind zise, de ce Mini Cooper S e atât de scump? Prețul de pornire pentru acest hatchback sportiv este de 28.000 euro, dar modelul testat de noi ajunge la o sumă astronomică ce nu va putea fi justificată de toți potențialii cumpărători.

Vezi testul si cu Mini Cooper SE 2020

Ce reușește să facă Mini Cooper S și nu reușesc alte hatchback-uri sportive este ușurința cu care poate fi folosită această mașină în viața de zi cu zi. Modelul cu 5 uși face bancheta spate mult mai ușor accesibilă iar portbagajul este mai încăpător decât mă așteptam când am văzut mașina din exterior. Trebuie să recunosc, volanul gros împrumutat de la BMW nu mi se pare că se potrivește cu habitaclul ce pare a fi fost gândit cu minuțiozitate să profite la maxim de spațiul disponibil, dar când găsești un drum mai sinuos ce-ți permite să conduci sportiv, uiți de toate micile neplăceri.

Deși motorul pare că ar putea cu ușurință să producă mai multă putere, cutia automată este eficientă și reușește să pună puterea pe carosabil într-o manieră ce-ți permite să te bucuri de cuplul de 280 Nm, fără să te simți copleșit. Cu mașina în modul Sport și drumul potrivit în fața ta, Mini Cooper S se dovedește a fi hatchback-ul ce-ți va pune zâmbetul pe buze. Pentru prețul potrivit, firește. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vedeți un nou testdrive eblogauto 4K.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook