Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Honda ZR-V 2024

Există un motiv foarte întemeiat pentru care ZR-V se aseamănă la dimensiuni cu Civic – pentru că îi împarte platforma. ZR-V este cu 20mm mai lung decât fratele său hatchback, iar garda la sol de 18 cm, ar trebui să te scape de teama că nu vei putea să urci borduri sau că nu vei putea să mergi la munte cu familia. N-ar trebui nici să-ți faci griji de accelerație pentru că este aceeași cu a lui Civic – 7.8 secunde până la 100 km/h.

Sistemul acesta de propulsie are mai multe moduri de a funcționa – un mod electric, acesta este disponibil la viteze de oraș când nu accelerezi prea tare, un mod hibrid – în acest mod mașina se propulsează tot electric, dar folosește motorul termic pentru a angrena generatorul care creează energie electrică pe care o stochează în baterie, pentru ca mai târziu să o utilizeze la nevoie, și un mod numit engine drive – în acest mod, motorul termic angrenează direct puntea față, acest lucru întâmplându-se mai ales când conduci la viteză de croazieră și motorul termic poate fi eficient. Cât de eficient? În oraș nu e greu să reușești 5.5-6 litri/100 km, dar la drum întins unde sistemul hibrid folosește mai mult motorul termic și mai puțin cel electric, consumul poate ajunge la 8, dar nu trece de această valoare.

Da, ZR-V are ruliu, cum te aștepți, dar nu o masa prea mare – 1640 kg. Este o mașină confortabilă, normal că va avea ruliu. Dar asta nu înseamnă că nu păstrează 80% din comportamentul lui Civic, de exemplu – o coloana de direcție precisă, deși necomunicativă. Un șasiu care în drum spre Craiova, pentru că am făcut un drum și până acolo, și-a făcut foarte bine treaba în viraje. Știu că Ford Bronco e altă clasă complet, dar un coleg din presă ce conducea acest model nu putea sta în viraje nici măcar aproape de mine.

Acest model are 2 niveluri de echipare – Sport și Advance. Acesta e Advance, are și plafon panoramic, sistem audio cu 12 difuzoare, volan încălzit, scaune față spate încălzite, deci e 43.700 prin Rabla. Dacă iei varianta de bază, aceea e 40.000, tot prin Rabla.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook