Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Citroën Type HG 2023

În 1948 Citroen introducea pe piață Type H-ul – prima dubă de producție în masă cu tracțiune față. Atât de bine s-a pliat acest model pe nevoile transportatorilor din acele vremuri, încât a rămas aproape neschimbată până în 1981. De ce în 2023 Citroen este nostalgic și îmbracă un Spacetourer în fibră de sticlă modelată după celebrul Type H de la finalul anilor 40? Pentru că nostalgia va provoca întotdeauna măcar un zâmbet!

Pentru început, trebuie să înțelegem mai multe despre automobilul de la care se inspiră Type HG-ul nostru. Type H-ul din 1948 avea 2 locuri și un motor de 1911 cmc, benzină, ce dezvolta maxim 52 cai putere, dar nu era nevoie de mai mult. Trebuie să ne amintim că Al doilea Război mondial tocmai se terminase și deși Franța a fost printre națiunile câștigătoare, pierderile materiale și omenești fuseseră incredibil de mari. Franța avea nevoie de o mașină care să o ajute să se refacă.

Pe lângă tracțiunea față ce făcea modelul mai ușor de controlat, mai fiabil și mai ieftin de produs, Type H-ul a mai venit cu o inovație importantă – mașina avea 3 uși în spate, uși ce se deschideau în așa fel încât facilitau încărcarea și descărcarea. Dar asta nu era tot, mașina avea și o ușă culisantă pe lateral, și spațiu pentru un adult să stea în picioare în zona de încărcare, ceea ce însemna că era ușor să încarci și să manevrezi orice aveai nevoie. Nu e greu de înțeles de ce francezii au vândut peste 470.000 de exemplare, nu?

Modelul nostru carosat de Caselani are la baza un Citroen SpaceTourer M, dar există și un XL pentru doritorii de mai mult spațiu. Prețul total al acestei mașini este de aproximativ 42.000 euro, kit-ul Caselani însumând circa 17.000 euro. Nu este un preț mic, dar oricum nu prea ai șanse să poți cumpăra așa ceva, având în vedere că sunt fabricate in ediții limitate. Cea pe care o conduc eu acum etalează cu mândrie o placheta pe care scrie numărul 25 din 200. Cred că asta e cea mai rară mașina pe care am condus-o vreodată. Ceea ce nu mă face să fiu prea relaxat in trafic.

Citroen type HG este un exercițiu de design reușit. Mi-ar fi plăcut să fie și interiorul un pic mai interesant, dar cei de la Caselani pot face anumite îmbunătățiri și aici pentru o sumă corectă, vă invit să intrați pe site-ul lor, sunt multe detalii acolo și chiar mașini existente pe stoc. Da, nu este ieftină această mașină, dar este un moft. Un moft ce s-ar putea să aducă clienți la oblonul tău. Food truck-uri din care miroase a burgeri am văzut cu toții, dar food truck-uri din care miroase a burgeri și exteriorul arată așa, mai rar. In cazul de față 200 de exemplare, deci muuult mai rar decât te aștepți. Mașina asta asta are potențialul să-ți crească veniturile prin simpla ei prezență.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook