Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive BMW 740Le XDrive iPerformance 2017 [REVIEW & VIDEO]

Test Drive BMW 740Le XDrive iPerformance 2017 [REVIEW & VIDEO]

Cum tehnologia în ceea ce priveşte maşinile electrice şi hibride este din ce în ce mai competitivă, nici cei de la BMW nu au rămas mai prejos şi au venit cu un nou model hibrid pentru Seria 7. Am avut ocazia să îl testăm şi, cum era de aşteptat, nu avem nimic ce să îi reproşăm. Da, chiar aşa, am încercat să îi găsim măcar o hibă şi…nu am reuşit.

Deşi Seria 7 este genul de maşină pentru care de obicei ai şofer, se ştie că cel mai bun loc din maşină este cel din dreapta spate, noi vă spunem cu mâna pe inimă că este păcat să ai şofer pe o aşa maşină, care deşi are 6 metri lungime se conduce cu două degete. Concluzionând toate cele de mai sus, bineînteles că am ales şi un loc pe măsură pentru a testa maşina, la Academia Titi Aur.

 

Încărcarea + tehnologia eDrive

Paşii sunt destul de simpli, doar că necesită ceva timp alocat pentru a lăsa maşina la încărcat. În primul rând, consultăm harta staţiilor de încărcare electrică (masinaelectrica.ro/harta-statii-incarcare/), iar prima care a fost în drumul nostru a fost cea de la Kaufland-ul de pe Barbu Văcărescu. Este uşor de identificat, în plus sunt indicatoare în toată parcarea. Sunt locuri dedicate pentru încărcare, astfel încât cablul să ajungă la maşini. Nu erau decât două maşini electrice parcate, deci nu a trebuit să aşteptăm.

Erau disponibile trei tipuri de mufe de încărcare, iar cea pentru modelul nostru era de tipul: conector AC 22 kWh. Încărcarea este gratuită, iar la achiziţionare se primeşte un card care trebuie validat şi apoi selectat mufa de încărcare.

Bateria este de 7,4 kWh net/ 9,2 kWh brut. Producătorul a anunţat că bateria se încarcă în aproximativ 3 ore la 3,7 kWh şi în 4 ore la 2, 6 kWh. Noi am stat aproximativ 15 minute pentru a se încărca bateria, în urma căreia am obţinut o autonomie de 4 km, care au fost 4 km reali pentru că am reuşit să ajungem până la Obor pe full electric. Autonomia declarată de cei de la BMW este de 40 de km, reali fiind aproximativ 30 de km.

Bateria nu se goleşte niciodată 100% şi poate fi încărcată permanent de la motorul pe benzină. Maşina are 3 moduri de condus: Sport, EcoPro şi Confort. Modurile EcoPro şi Confort favorizează utilizarea motorului electric, bateria se încarcă până la maxim 20/30%, iar mersul pe electric ajunge până la 80km/h în aceste moduri. În modul Sport, reîncărcarea bateriei ajunge până la 80%, sistemul favorizând frânare regenerativă puternică şi folosirea preponderentă a motorului pe benzină, de aici şi potenţialul mare de reîncărcare.

Cu sistemul eDrive ai:
– Auto eDrive – gestiune automată şi inteligentă a sistemului, în funcţie de datele de vacanţă se optimizează încărcarea bateriei pentru mersul urban;
– Max eDrive – merge electric până la kick-down (max 120km/h);
– Battery control – se setează nivelul de încărcare al bateriei, iar automobilul aduce bateria, în mers, la acel nivel.

Performanțe

Modelul testat a fost echipat cu un motor pe benzină de 2 litri turbo, având 258 CP (5000-6000 rpm) şi dispune de 400 Nm (1550-4400 rpm) şi un motor electric care dispune de 113 CP şi 250 Nm. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 220 km/h, iar 100 km/h îi atinge în 5,2 secunde.

Așa cum ne-au obișnuit cei de la BMW, în ceea ce privește cutia de viteze, nu prea avem ce să-i reproșăm, nu există un delay sesizabil la schimbarea vitezelor, iar utilizarea acesteia este una extrem de prietenoasă prin simplu fapt că exista butonul de Parcare şi că maşina, la plecarea de pe loc, intră întâ direct in Drive.

Pentru modelul testat, producătorul a anunţat un consum mediu combinat de 2,5l/100km. Cu cei doar 4 km pe full electric, noi am obtinut un consum urban combinat de 10l/100km, un consum oricum foarte bun pe modul eco. În afara oraşului, tot pe modul eco, am obţinut un consum de 5l/100km.

Siguranţă

Aşa cum am precizat şi în review-ul modelului Test Drive BMW 740Ld xDrive, nu e nicio îndoială că pasagerii sunt centrul atenţiei în Seria 7. Lăsam la o parte airbag-urile care vor ieşi de peste tot în cazul unui accident şi ne concentrăm pe ceea ce te ajută să previi un eveniment neplăcut. Începand de la sistemul Head-Up Display, Driving Assistant Plus sau BMW Laserlight, până la sistemul de active break assist care, spre mirarea noastră, s-a activat inclusiv atunci când mergeam prin localitate cu 50 km/h pe cruise atunci când a întâmpinat pe şosea foarte mult noroi pe o porţiune de 2 metri, LED god lights sau de sistemul tyres with emergency-run.

De asemenea, maşina este dotată cu un sistem cu inflaroşu (surround view) care la plecarea de pe loc te ajută să vezi maşina şi totul în jurul ei la 360 de grade. (cred ca inflarosu e ala care te ajuta sa veyi masina 360). În concluzie, toata maşina aceasta este un mare conglomerat de tehnologie ce lucrează întru siguranţa ta.

Interior

Interiorul..o da, interiorul…face să merite fiecare bănuţ investit în maşina asta. Da, ai citit bine, investit pentru ca investeşti în confortul pe care îl ai la drum, atât pentru şofer, dar mai ales pentru pasageri. Pentru bord a fost ales modelul „fine wood trim fineline black with metal effect high gloss” care împreună cu tapiţeria crem „Interior design Pure Excellence” şi volanul „Sport leather steering wheel” dau o notă de eleganţă şi lux interiorului.

Am testat bineînţeles şi sistemul de sonorizare Harman Kardon, iar după cum puteţi observa în clipul de mai jos, claritatea este impecabilă inclusiv la volum ridicat şi pe radio. Pasagerii din spate au posibilitatea să aleagă ceea ce vor să asculte din tableta care este poziţionată între scaune. Tot din tabletă pot să îşi regleze scaunul sau să modifice ambientul pentru a obţine confortul dorit, dar şi temperatura la aerul conditionat sau pot chiar naviga pe internet, asa cum ai face cu o tableta normala cu Android.

Scaunul din dreapta spate se poate face chiar pat, iar toţi pasagerii pot beneficia de un masaj copios în scaune.

Deşi am menţionat şi în review-ul modelului Test Drive BMW 740Ld xDrive, trebuie să amintim şi aici sistemul iDrive care asigură controlul diferitelor funcţii multimedia, precum volum, telefon etc. doar prin intermediul gesturilor; practic aproape toate butoanele de pe consolă sunt cu touch, iar sistemul poate fi controlat cu uşurinţă folosind celebra rotiţă iDrive.

Trebuie să menţionăm faptul că nouă ni s-a părut portbagajul cam mic, din cauza faptului că sub portbagaj sunt şi bateriile motorului electric. Ce ni s-a părut totuşi puţin cuidat a fost faptul că simţeai o vibraţie în volan atunci când se cupla sau se decupla motorul electric.

Exterior

Pentru a intra în maşină, ai nevoie de o cheie, ei bine şi cheia este în acest caz un fel de smartphone, numai că este smartkey. Foarte important este să fie mereu încărcată, pentru că dacă se descarcă nu mai poţi intra în maşină. Ea se încarcă foarte uşor cu orice încărcător de telefon cu android. Şi fiindcă este smartkey are mai multe funcţii printre care: îţi arată starea maşinii (dacă este lock şi safe de exemplu), autonomia maşinii sau poţi seta timpul la care doreşti să faci următorul drum.

Maşina a fost echipată cu jante pe 19″ şi cauciucurile au fost de tip run-flat.

Design-ul Seriei 7 este a fost şi va fi unul impunător şi care atrage multe priviri, dar sinceri să fim am fi ales cu totul altă culoare la exterior pentru modelul acesta. Culoarea aleasă este uşor de întreţinut, dar pe negru ar fi fost mult mult mai elegantă.

Preţ

Modelul BMW 740Le XDrive iPerformance pleacă de la un preţ net de 91.250 de euro, iar versiunea testată de noi ajunge cu echiparea opţională la preţul de 120.037 euro. Rivalul direct, Mercedes-Benz ofera versiunile S300h, S400h si S500h (S300h 231 CP – pret de pornire 84.000 euro, S400h 333 CP – pret de pornire 90.000 euro si S500h 442 CP – pret de pornire 110.000 euro).

Vezi galeria foto completa: Click aici! Vezi alte teste cu modele BMW: Click aici!

Cauti un BMW? Completeaza formularul si te ajutam sa iti gasesti unul: CLICK AICI!

PRO: Consumul, tehnologia, confortul.
CONTRA: Pretul, timpul de incarcare al bateriei, autonomia mică pe full electric.

În concluzie, ar fi mult mai multe de povestit şi menţionat, dar vă lăsăm să le descoperiţi singuri. Cert este că te simţi în maşină ca acasă, iar condusul devine cel mai relaxant lucru pe care îl poţi face sau cel puţin aşa a fost la noi, am stat numai în maşină aproape.

Vezi si testul cu BMW 740Ld xDrive:

reclama