Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive BMW 220d Gran Coupé 7LE Luxury Line

Da, BMW 220d GranCoupe este (încă) un BMW cu tracțiune față! Da, majoritatea celor ce află acest lucru va fi consternată! Da, BMW tot va reuși să vândă o grămadă de astfel de modele! Nu, pentru cei îndrăgostiți de această caroserie nu va conta că e tracțiune față, spate sau integrală. Tot ce contează este că 220d GranCoupe reușește să fie o mașină arătoasă ce va captiva privirile și dorințele pietonilor ce o văd pe stradă. Dar, oare s-au trezit bavarezii un pic cam târziu?

În segmentul în care intră acum BMW 220d GranCoupe există de multă vreme Audi A3 Sedane și Mercedes CLA, mașini care deja și-au creat o bază de fani fidelă. La fel cum X6 conduce segmentul din care face parte iar GLE Coupe încearcă să detroneze regele, 220d GranCoupe încearcă să detroneze CLA și A3, conducătorii segmentului sedane compact. Din păcate, modelul bavarezilor poartă stigmata “nu e un BMW adevărat pentru că nu are propulsie”, obstacol peste care Audi A3 și CLA nu au fost nevoite să treacă, ele fiind dintotdeauna tracțiune față sau integrală.

Norocul lui BMW 220d GranCoupe este că modelul atrage privirile mai mult decât concurenții săi iar pentru un anumit tip de client, acest lucru va fi de importanță maximă. Dinamica mașinii este în continuare una ce generează plăcerea condusului, iar confortul este sporit față de hatchback, la fel și spațiul în portbagaj.

Utilizând arhicunoscutul 2.0 diesel de 190 cai putere și cutia automată ZF în 8 trepte, noul model al germanilor ar putea să fie și tracțiune laterală, că tot nu ar conta: atunci când ești în drum spre mare pe autostradă vei fi fericit că ai mai mult spațiu de stocare, iar atunci când ești în drum spre munte, dinamica mașinii va fi îndeajuns de sportivă încât să nu-ți pară rău de alegerea făcută.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook