Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Audi Q3 45 TFSI e – mașina fotomodel

Prima impresie este foarte importantă atunci când vine vorba de un automobil nou, iar prima reacție pe care am avut-o când am văzut varianta plugin hybrid a crossover-ului de oraș produs de Audi, trebuie să recunosc că nu a fost una pozitivă. Mașina îmi părea efeminată și puțin pierdută în marea de SUV-uri compacte pentru oraș ce se întinde atât de departe în segmentul premium. Nu a fost nevoie decât de puțin șofat pentru ca acest model să îmi intre în grații pe perioadă nedeterminată, manevrabilitatea fiind mult peste ceea ce mă așteptam eu. Lăsând toate aceste caracteristici care nu cred că vor impresiona un cumpărător ce vrea să utilizeze acest model ca mașină de zi cu zi, Audi Q3 45 TFSI e mai are un atu important – permite o autonomie pur electrică reală de 45-50 km. Asta înseamnă că nu vei fi nevoit să utilizezi prea des motorul cu combustie internă iar în final consumul și nivelul de poluare vor fi mult reduse.
În utilizarea cotidiană, micul crossover are acea calitate rar întâlnită de a-ți permite să te relaxezi după o zi stresantă la serviciu. Insonorizarea este peste medie, motorul termic pornește rar iar atunci când o face este extrem de silențios, suspensia absoarbe bine șocurile inevitabile în oraș, oferindu-ți siguranță atunci când se așterne în fața ta un drum virajat.

Trebuie să fiu sincer, Audi Q3 45 TFSI e nu este o mașină accesibilă, chiar dacă punem la socoteală toată tehnologia pe care ți-o oferă. Există alte modele plug-in hybrid ce nu fac parte din segmentul premium care oferă performanțe similare la un preț mult mai bun. De ce să alegi un model precum Audi Q3? Motivul e simplu – există un strat de finețe, eleganță și finisaje excelente pe care îl găsești doar la mașinile premium. Nu e nevoie de aceste detalii, dar când le ai, le apreciezi.

Mai multe detalii într-un nou review 2021 eblogAUTO 4K.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook