Alfa Romeo Stelvio reușește ceva ce multe alte SUV-uri își propun – să fie confortabil, spațios, elegant, dar și îndeajuns de atletic atunci când este pus la treabă. Ce este cu adevărat uimitor la Stelvio e modul în care italienii îmbină cunoștințele empirice cu magia specifică unei mașini fabricate în țara căluților cambrați. Dincolo de dimensiunile mașinii, începi să observi anumite trăsături specifice modelelor cu o clară orientare sportivă imediat ce pui sub lupă SUV-ul italienilor. Punțile mașinii sunt împinse spre extremități, mărind ampatamentul și stabilitatea în curbă a mașinii. Nu este o întâmplare faptul că Alfa Romeo Stelvio îți permite să-l controlezi utilizând mai mult accelerația și mai puțin direcția atunci când ești într-o curbă – dacă începi să simți ruliu, tot ce trebuie să faci este să iei puțin piciorul de pe accelerație, să permiți mașinii să revină pe trasa dorită, apoi ești liber să accelerezi din nou bucurându-te din plin de cei 280 cai putere dezvoltați din aceeași unitate turbo pe benzină regăsită și pe Alfa Romeo Giulia.
Deși puterea este transmisă tuturor roților, acesta nu este un sistem de tracțiune integrală anost, așa cum vedem pe multe alte SUV-uri din această clasă. Nu de alta, dar nu-i lasă inima pe italieni să facă un model anost, chiar dacă asta înseamnă uneori un preț mai mare. Motorul este montat longitudinal iar puterea este transmisă inițial către puntea spate iar apoi, dacă este cazul, și către puntea față în cazurile extreme în care aceasta nu are aderență.
Interiorul este parcă inspirat din cele mai prețioase reviste de design interior, iar calitatea materialelor (în proporție de 95%) este excelentă. Spațiile de stocare ample și bancheta spate încăpătoare asigură confort ocupanților, deși pasagerii din spate sunt vitregiți de puțin spațiu la picioare de tunelul de transmisie. Mai multe detalii puteți afla dintr-un nou review 4K marca eblogAUTO.
Nota: