1

Situatia vanzarilor auto in luna august, in tara si in Vrancea

Se pare ca se vede „luminita de la capatul tunelului” pentru ca in luna iulie si august vanzarile auto au crescut cu 4% comparativ cu 2012. Insa, de la inceputul anului, vanzarile auto din 2013 au inregistrat o scadere de 13% fata de anul 2012.
 
Mai exact, pe plan national, Dacia este lider la vanzari cu un numar de 13.297 de unitati, urmata de VW cu 4.761 unitati, Skoda cu 3.174 unitati, Renault 2.436 unitati, Ford cu 2.295 unitati si Hyundai cy 1.791 unitati. In ce priveste modelele, situatia este neschimbata. Lider este modelul Dacia Logan, urmat de Duster, Sandero, VW Golf si Skoda Octavia.
 
In Vrancea, producatorul national de masini, Dacia a reusit sa vanda in luna august 32 de unitati. Clasamentul masinilor de import pe luna august este condus de Hyundai Focsani (Helios Service) cu 8 unitati, urmat de Toyota Focsani (AutoBestCenter) cu 6 unitati, Renault (AutoSimaBeyer) cu 4 unitati, VW (Scorpion) cu 3 unitati, Chevrolet (AutoAiss) cu 2 unitati si cu cate o singura unitate vanduta, Opel si Skoda (Ivas). Cel mai bine vandut model in Vrancea pentru luna august ramane Dacia Logan cu 19 unitati, urmat de Duster cu 8 unitati, cu cate 3 unitati – Dacia Sandero, Hyundai Elantra si Toyota RAV4, cu cate 2 unitati – Dacia Dokker, Hyundai i20, Renault Clio si Toyota Auris, si cate o singura unitati vanduta – Hyundai i30, i40, ix35, Renault Megane, Fluence, Skoda Octavia, Toyota Avensis si VW Golf, Jetta, Tiguan.
De la inceputul anului, cel mai bine vandut model autohton este Logan cu 81 de unitati, urmat de Duster cu 32 unitati si Sandero cu 13 unitati.

 

Top 3la masini de import, este condus in Vrancea de modelul Hyundai ix35 cu 15 unitati, urmat de „fratiorul mai mic”, Hyundai i20 cu 12 unitati si VW Jetta cu 11 unitati.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

1 COMMENT

  1. Mircea

    Cei de la hyundai focsani au evoluat mult in acesti ani iar pe mine personal nu ma mira. Felicitari!

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.