0

Opel Ampera

In piata auto electrica din Europa, Opel Ampera este cel mai bine vandut model cu o cota de piata de peste 20%. Concurentul direct este Chevrolet Volt ce a inregistrat vanzari masive in Olanda, Germania si Elvetia. In Tarile de Jos, masinile electrice au inregistrat o crestere spectaculoasa, mai exact o cota a vanzarilor de 77% in 2011 iar in 2012, o cota 50%.
 
Opel Ampera este alimentat de o baterie litiu cu 16kW si produce 150CP. Pe langa motorul electric, acest model vine si cu un motor pe benzina de 86 CP de 1.4l. In modul electric, masina are o autonomie de 40-80 km iar in modul mixt are o autonomie de 500 km.
 
Popularitatea de care se bucura acest model in Europa este de invidiat pentru concurenta, cucerind Car of the Year 2012 si Mondial Verde 2011. Din punct de vedere al sigurantei, a primit 5 stele EuroNCAP.

Tag-uri: ,
Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.