Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

O întâlnire istorică… MIMI

O întâlnire istorică… MIMI

Desigur, întâlnirea în sine nu va fi consemnată decât în arhiva eblogauto și în arhiva mea personală, dar Mimi va rămâne în istorie ca fiind primul Mini electric de curse, din lume.

Alexandru Șeremet, manager PR pentru BMW, ne-a invitat să facem cunoștință cu Mimi, dându-mi ocazia să adaug un moment istoric în cronologia existenței mele, aceasta fiind prima dată când am condus o mașină special concepută pentru curse.

Interesul mi-a fost stârnit de la început de faptul că mașina pe care urma să o conduc este electrică și am fost curioasă și entuziasmată de senzațiile pe care ți le oferă condusul unei astfel de mașini. De asemenea, după ce am aflat că Mimi este un Mini Cooper SE de serie, căruia doar i s-au adus câteva modificări, am fost curioasă de ce impresie o să îmi lase în comparație cu modelul Mini John Cooper Works pe care l-am testat de curând, test care se află deja pe canalul nostru de YouTube. Desigur, e de precizat că mașinile nu au fost testate în condiții similare, deși ambele sunt mașini proiectate pentru genul de performanță de pistă.

Aflându-mă tot pentru prima dată pe un circuit de curse și nefiind familiarizată cu mașina, am fost destul de precaută în primele ture pe care le-am făcut, încercând să mă acomodez cu modul în care ea cere să fie condusă (că pilotată nu avea șanse să fie). Ce am observat este că deși mașina are tracțiune față, în viraje simți cum spatele tinde să intervină în acțiune, dar în același timp rămânând foarte dinamică și dându-ți încredere că nu ești în pericol să derapezi; asta se întâmplă și datorită anvelopelor și a ecartamentului mărit special pentru a asigura acest dinamism în viraje. Acest comportament al mașinii mi-a permis să mă relaxez puțin și să am încredere că pot să încerc mai mult, ceea ce am și făcut după câteva ture și iată, am trăit să povestesc despre asta!

Din interviu puteți afla de la Alex cum a luat naștere acest proiect 100% românesc, ce modificări i s-au adus lui Mimi pentru a o face pretabilă pentru competiții și cum puteți fi la curent cu progresul acesteia.